Afbeelding
Foto: Remko Vermunt

Feestelijk moment voor de Mytylschool: nieuwe bussen

ROOSENDAAL - Met veel getoeter en gezwaai werden woensdagochtend de twee nieuwe bussen van de Mytylschool verwelkomt door alle leerlingen. Bijzonder aan de bussen is dat het ontwerp gebaseerd is op ideeën van de kinderen. "Ik ben hier echt ontzettend trots op", aldus directeur Gerard Kusters.


DOOR REMKO VERMUNT


De Mytylschool in Roosendaal is volgens directeur Kusters de enige school in heel Nederland die het leerlingenvervoer zelf regelt. "In principe is het een taak voor de gemeente om ervoor te zorgen dat leerlingen die bijvoorbeeld in een rolstoel zitten thuis worden opgehaald en naar school worden gebracht", legt Kusters uit. Maar, toch zorgt dat in heel het land voor de nodige problemen. "Er wordt vaak met verschillende taxibedrijven gewerkt, het tijdstip is niet altijd hetzelfde, de chauffeurs wisselen nog al eens en dat zorgt voor klachten vanuit ouders."

Daarom heeft de Mytylschool ervoor gekozen om het leerlingenvervoer voor de eigen kinderen zelf te regelen. "Wij hebben een samenwerking met Taxi Goverde en we hebben onze eigen bussen. School begint voor de leerlingen zodra ze thuis de deur achter zich sluiten. We halen de kinderen op in heel West-Brabant en sommigen van hen zitten een uur in de bus. We rijden van Putte tot Tholen en van Moerdijk tot Zundert. Van de 136 leerlingen die we hebben, maken er zo'n 85 gebruik van het leerlingenvervoer, dan moet je zorgen dat het goed geregeld is. De kinderen gaan met plezier naar school toe. Altijd met een vaste chauffeur en met vaste tijdstippen."

Maar, de oude bussen waren aan vervanging toe en daarom schreef de school een ontwerpwedstrijd uit. Kinderen mochten een kleurplaat inkleuren met hoe zij vonden hoe de bus eruit moest komen te zien. De ene tekening was nog mooier dan de ander, maar uiteindelijk waren er twee winnaars: Kirsten Govers maakte een Herman Brood-achtige tekening met potloden op de bus en Teun Meesters maakte gebruik van een mooie kleur blauw. Die twee facetten zijn samengevoegd in het ontwerp van de bus. "Daarnaast is er een klas die verschillende poëtische zinnen op papier heeft gezet en die werden ook gebruikt", vertelt Kusters.

De twee winnaars kregen allebei een miniatuurversie van de nieuwe bus. De klas die de teksten heeft verzonnen kreeg ook een presentje. Zij mogen met de hele klas gaan eten in de binnenstad. [n]

Afbeelding