Afbeelding
Foto: Google Maps

Brandbrief: Molensingel moet veiliger worden!

WOUW - Theo Santegoets heeft afgelopen week zo’n driehonderd handtekeningen overhandigd aan wethouder Cees Lok. Met de handtekeningen wil Santegoeds aandacht vragen voor de verkeersproblematiek rondom de Molensingel in Wouw. “We willen de leefbaarheid en veiligheid van inwoners van Wouw en de verkeersgebruikers van de Molensingel vergroten”, aldus Santegoeds.

De Molensingel is volgens veel inwoners en omwonenden een zeer drukke weg waar vaak veel te hard wordt gereden en die op tal van plaatsen onveilig is. Dat stelt Theo Santegoeds in een brandbrief aan de gemeente Roosendaal. Eerder vroeg de VLP-fractie al aandacht voor de veiligheid op de weg, maar de reactie van de gemeente stootte Santegoeds tegen het verkeerde been.


Onderzoek uit 2017

Zo haalde de gemeente er een onderzoek bij uit 2017. “Hieruit is gebleken dat 85 procent van de bestuurders niet harder dan 59 kilometer per uur rijdt en dat dit gezien het meetpunt acceptabel is. Wij bewoners en omwonenden van de Molensingel vinden deze uitleg een hoogst onbegrijpelijk standpunt. Als u 59 kilometer per uur acceptabel vindt, dan begrijpen wij dat bijna niemand zich meer aan de voorgeschreven snelheid houdt.”


Keuzevrijheid

Als het aan Santegoeds en de ondertekenaars ligt, wordt de Molensingel aangepast naar een 30 kilometer per uur weg. “Er is geen wettelijke verplichting dat een ontsluitingsweg altijd onder een 50-km-regime moet vallen. U heeft alle keuzevrijheid.” De omwonenden willen ook dat de gemeente onderzoek doet naar de oversteekplaats van de Kloosterstraat naar het Kromveld. Deze oversteek wordt als onveilig ervaren onder andere door de honderden schoolkinderen die hier dagelijks oversteken.


Racebaan

“De Molensingel is door zijn ontwerp een racebaan, waarin elke vorm van naleving dan ook ontbreekt. Een paar paaltjes en een smiley zijn wat ons betreft dooddoeners. Er ligt voor het verkeer geen enkele prikkel om zich aan de voorgeschreven snelheid te houden. U ben er enkel maar bij gebaat dat het verkeer zo snel als mogelijk door de Molensingel rijdt. Wij vinden dat u compleet voorbij gaat aan de beleving van de bewoners en omwonenden van de Molensingel. Het interesseert u blijkbaar helemaal niks wat deze overlast met zich meebrengt en wat deze bron van ergernis voor de bewoners betekent.”


Weinig of geen alternatieven

Santegoeds begrijpt dat er weinig of geen alternatieven zijn voor de Molensingel, maar hij vindt wel dat de gemeente de weg leefbaarder kan maken. Zo wil hij dat de snelheid wordt teruggebracht naar 30 km/u of dat er in ieder geval een schoolzone wordt ingesteld van 30km. over een flink stuk van de Molensingel. Kruisingen moeten gelijkwaardig worden, er moeten geen extra drempels komen en men wil flitsapparatuur in de Molensingel, zodat er een prikkel bestaat waardoor het verkeer zich aan de snelheid gaat houden.


Duurzame en structurele oplossing

“Met deze brandbrief verwachten wij dat u op een serieuze manier naar de problematiek gaat kijken en met een duurzame en structurele oplossing komt.”[n]