Finish editie 2019.
Finish editie 2019. Foto: Koen Mol Fotografie

Wouws Wieler Weekend 2021 gaat toch niet door

WOUW - Ondanks het grote optimisme bij de organisatie van het Wouws Wieler Weekend over het kunnen doorgaan van het evenement in 2021 is toch besloten om dit niet te doen. Met pijn in het hart is deze moeilijke beslissing genomen.


Door de versoepelingen na de COVID-pandemie leek aanvankelijk het wielergebeuren dit jaar weer doorgang te kunnen vinden en het comité stond te popelen. Uit een gesprek met de gemeente bleek echter dat er toch nog heel veel restricties zijn en dat er nog steeds de nodige extra maatregelen genomen moeten worden. Deze zouden dermate beperkend werken en onzekerheden opleveren dat het organiseren van het Wielerweekend in volle omvang haast onmogelijk is. Het comité benadrukt hierbij dat de gemeente zeer welwillend was, maar dat er niet voorbij kan worden gegaan aan de extra voorschriften en regels die nog steeds van kracht zijn, zoals de 1,5 meter afstand.

Veiligheid en gezondheid van deelnemers en bezoekers aan het evenement gaan boven alles. De organisatie richt daarom nu alle pijlen op de editie van 2022![n]