Plezier op het water.
Plezier op het water. Foto: Liza van Velzen

Roeivereniging verzorgt clinic voor basisschool 

ROOSENDAAL - Op donderdag 24 juni was groep 8 van OBS De Linde uit Oud Gastel uitgenodigd voor een roeiclinic bij de Roosendaalse Roeivereniging.  Op het water van de Vliet en rondom de club accommodatie van de vereniging werden de leerlingen vermaakt met spellen, een ergometer challenge en ze mochten in echte roeiboten het water op.


De ervaren instructeurs en vrijwilligers van de vereniging lieten de enthousiaste groep 8-ers ervaren wat de roeisport inhoudt.
Hoewel het weer niet erg warm was, werden ze volop getrakteerd op drinken en fruit.
De ochtend werd afgesloten met broodjes, een gezonde snack en ijs. Na de uitreiking van de prijs aan het winnende team was er nog een extra verrassing, de kinderen mogen de komende 3 weken op woensdag middag een gratis introductie cursus volgen. Zo probeert de enige West-Brabantse roeivereniging, met ongeveer 300 leden, ook jongeren voor de roeisport te interesseren.

Jeugdwerving
Na deze geslaagde roeiclinic gaat de roeivereniging verder met jeugdwerving. Zo komt er in de zomervakantie op alle dinsdag middagen een roeichallenge. Jongeren tussen de 10 en 16 jaar kunnen zich daarvoor aanmelden via onze website www.roosendaalserv.nl/formulieren-jeugd, en maken kans op een leuke prijs.
Daarnaast kunnen basisschool leerlingen zich aanmelden voor Summerfun van Sjors Sportief, eveneens op dinsdag middag. Wil je meedoen ga dan naar www sjorssportief.nl kies 'Roosendaal en 'roeien' en meld je aan! Ook verder in 2021 en 2022 zullen wij meedoen met de activiteiten van Sjors Sportief. Hou je van buiten sporten en ben je graag op het water dan is roeien de sport voor jou! Kom snel met onze vereniging kennismaken.[n]