Afbeelding

Nieuwe ontwikkeling voor woonwagenbewoners

ROOSENDAAL - Als alles meezit, kunnen er mogelijk dit jaar nog elf nieuwe woonwagens bijkomen in de gemeente Roosendaal. De gemeente legt vanaf 5 juli aanstaande vier voorontwerpbestemmingsplannen ter inzage. Die moeten het mogelijk maken om op 4 woonwagencentra nog eens elf nieuwe plekken te realiseren bovenop de 84 standplaatsen die er al zijn in Roosendaal.

Het gaat onder andere om een uitbreiding op de Van Coothlaan (4 plekken), de Christiaan Huijgensstraat (3 plekken), Sportstraat en Beetslaan (beide 2 plekken). In eerste instantie werd ook gekeken naar een uitbreiding op de Damastberg, maar dat bleek vanwege ruimtegebrek toch niet mogelijk. Wethouder Toine Theunis: “Met de uitbreiding komen we tegemoet aan de oproep van woonwagenbewoners om meer standplekken te realiseren. De extra plekken zijn nodig om de wachtlijst verder terug te dringen.”


Inloopavond

Wie er op de standplaatsen komen wordt pas bekend als de standplaatsen gerealiseerd zijn. Omwonenden en bewoners van de woonwagencentra hebben een uitnodiging voor een inloopavond ontvangen. Tijdens deze avonden, die gepland staan van 29 juni tot en met 15 juli, krijgen zij meer te horen over het het bestemmingsplan en de procedure rondom de inspraak. “Er is dan ook tijd voor het stellen van vragen.”


Inspraaktermijn

De voorontwerp bestemmingsplannen zijn vanaf 5 juli ook online te bekijken via www.ruimtelijkeplannen.nl. Vanwege de zomerperiode wordt de inspraaktermijn verlengd. Inwoners kunnen hun inspraakreactie tot en met 6 september insturen. Wanneer alle inspraakreacties en overlegreacties zijn verwerkt, volgt de ontwerpfase.

Ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan wordt wederom voor een periode van zes weken ter inzage gelegd. Gedurende die periode kan een ieder een zienswijze indienen. Gebeurt dat wel? Dan worden deze zienswijzen verwerkt en dan kan het wat langer duren voor de woonwagenstandplaatsen aangelegd worden. Gebeurt dat niet? Dan is het aan de gemeenteraad om de bestemmingsplannen vast te stellen.[n]