Afbeelding
Foto: Remko Vermunt

Parkies-concerten in Vrouwenhofpark gaan niet door

ROOSENDAAL - De Parkies-concerten die vanaf 14 juli iedere woensdag georganiseerd zouden worden in het Vrouwenhofpark gaan niet door. Ook de concerten in Dordrecht en Breda moeten op het allerlaatste moment verplaatst worden naar een later moment in de zomer.


Reden van de verplaatsing is dat de gemeente Breda heeft besloten om de vergunning voor het evenement niet te verlenen. “De gemeente heeft er onvoldoende vertrouwen in dat dit evenement in het druk bezochte stadspark, met alle aanzuigende werkingen die het kent, nog aan alle geldende landelijke corona-maatregelen rondom evenementen kan voldoen”, laat de organisatie weten. “Natuurlijk balen we hier enorm van. De gezondheid van onze bezoekers staat echter voorop, wat er voor zorgt dat we begrip hebben voor dit besluit.”


Brand Parkies, de nieuwe naam voor Palm Parkies, is vanouds een heel toegankelijk evenement waar je iedereen uit de stad terug vindt. Dit jaar moest vanwege de Corona maatregelen worden gereserveerd voor het evenement. De Gemeente Breda heeft de organisatie de mogelijkheid geboden om de concerten te verplaatsen naar het moment wanneer de 1,5 meter maatregel komt te vervallen. De mogelijkheden hiervoor worden op dit moment besproken, maar omdat Parkies eigenlijk een soort rondreizend circus is, zorgt dit voor de nodige problemen in de organisatie. “Daarom gaan we in iedere deelnemende stad rond te tafel om de mogelijkheden tot verplaatsing te bespreken.”


Bezoekers die al gereserveerd hadden, zullen de komende week via e-mail op de hoogte gesteld worden over hun refund.[n]