Afbeelding
Foto: Remko Vermunt

Drie Maal Plankenkoorts krijgt subsidie van provincie

ROOSENDAAL - Stichting Drie Maal Plankenkoorts uit Roosendaal heeft vanuit de provincie een subsidiebijdrage ontvangen van 33.255 euro. Volgens de provincie kan het project ‘Festival Op de grens’ hiermee doorontwikkeld worden tot een ‘verankerd project waar we in Brabant trots op kunnen zijn’.


Drie Maal Plankenkoorts is een broed- en toonplaats in West-Brabant van professionele podiumkunsten, ontwikkeld door startende professionele makers. Daarvoor wordt samengewerkt met culturele partners als De Kring, Cultuur Verbindt Roosendaal, CultuurCompaan en Tongerlohuys. Met de impulsbijdrage wil de stichting Festival Op de grens doorontwikkelen door de artistieke profilering te verdiepen en het publieksbereik te vergroten. Daarnaast is de ambitie om in de programmering van het festival een koppeling te maken met lokale maatschappelijke vraagstukken.

Tijdens de beoordelingsronde is in totaal €968.184,- toegekend aan 24 innovatieve, toekomstbestendige en aansprekende culturele projecten. Met het impulsgeldenprogramma wil Provincie Noord-Brabant initiatieven stimuleren die een impuls geven aan de duurzame ontwikkeling van het Brabantse cultuursysteem in de volle breedte: professionele kunsten, amateurkunst en cultuureducatie.[n]