Tara in haar skif
Tara in haar skif Foto: Paul Gmelich

Roosendaalse Roeivereniging in Amsterdam

ROOSENDAAL - Zaterdag 3 juli en zondag 4 juli waren er roeiwedstrijden op de Bosbaan in Amsterdam. Deze wedstrijd, Dutch International Youth Regatta (DIYR), zou eigenlijk vorig jaar voor het eerst plaatsvinden maar kon helaas toen door corona niet doorgaan.


Deze wedstrijd is voor alle junioren in de leeftijd van 10 tm 18 jaar, ongeacht het niveau. Iedereen kan meedoen en doet op deze manier wedstrijdervaring op. De DIYR introduceert dit jaar een nieuw wedstrijdconcept voor alle jonge competitie roeiers. Volwassen roeiers leggen een afstand van 2000 mtr af voor de junioren is deze gebroken in 3 stukken, de zogenaamde broken 2k. De junioren roeien 1 x 1000 mtr op snelheid gevolgd door 500 mtr rustig aan om vervolgens de laatste 500 meter weer flink gas te kunnen geven. De optelling van de 2 tijden geeft je eindtijd.

Vanuit de Roosendaalse Roeivereniging heeft de 13 jarige Tara van Veen meegedaan in het m14 veld in een 1x. Er waren 12 deelneemsters die verdeelt werden over 2 heats. Tara werd 2e in haar race en in het totale veld is zij geƫindigd op een mooie 5e plaats met een tijd van 6.47.21. Er zat een minimaal verschil tussen haar tijd en de 4e tijd, 6.46.56.
Tara traint voornamelijk nog op de afstand van 500 meter dus het is een hele prestatie dat zij zich bij de beste 12 meisjes van 13/14 jaar geplaatst heeft. Haar doel voor het volgend seizoen is dat zij zich gaat voorbereiden op de landelijke 2000 mtr wedstrijden.

De deelname van de verenigingen was op de gezellige Bosbaan bijzonder groot en het weer was voor de jonge roeiers perfect. Door groot en klein werd er met overgave gestreden om de felbegeerde 1e plaats in de wacht te slepen. naar alle waarschijnlijkheid zal de DIYR ook volgend jaar weer plaatsvinden. Dit geeft iedereen genoeg tijd om te trainen op deze pittige afstand.[n]