Afbeelding
Foto: Rabobank

PvdA wil aanhaken bij woningbouwproject Rabobank

ROOSENDAAL - Ziet de gemeente Roosendaal kansen om aan te haken op het project SmartBuilds van de Rabobank? Dat wil Paul Klaver weten, nadat de Rabobank bekend heeft gemaakt in de komende jaren zo’n 12.000 woningen te willen gaan bouwen.


Er is een tekort van 330.000 woningen in Nederland. De Rabobank wil daarom de komende jaren twaalfduizend tijdelijke woningen bouwen in het middeldure huursegment. De woningen komen er voor ongeveer tien jaar te staan. De Rabobank wil daarbij samenwerken met gemeenten. “In samenwerking met gemeenten die grondposities tijdelijk vergunnen biedt Rabo SmartBuilds flexibel vastgoed als oplossing voor de urgente woningbehoefte. De woningen vallen in de vrije huursector. Door modulaire bouw kan de bank haar duurzame Rabo SmartBuilds-woningen snel opleveren.”

Paul Klaver ziet dan ook kansen voor de gemeente Roosendaal en hij wil weten of de gemeente bekend is met dit project. "Past het binnen de woningbehoefte van Roosendaal? Zijn er in het middeldure huursegment volgens u veel woningen nodig? Zo ja, waar in de gemeente Roosendaal ziet u die kansen/mogelijkheden?”, wil Klaver weten. Daarnaast vraagt hij zich af of het project kan bijdragen aan een betere doorstroming op de woningmarkt.[n]