Afbeelding
Foto: Ties Steehouwer

Flinke investering in speel- en bewegingsvoorzieningen

ROOSENDAAL - De gemeenteraad van Roosendaal heeft donderdagavond unaniem ingestemd met een amendement van de ChristenUnie. Zij pleitten voor nieuwe speel- en bewegingsvoorzieningen voor kinderen, ook voor kinderen met een beperking. Hiervoor wordt nu 423.000 euro beschikbaar gesteld.

De afgelopen jaren heeft Karen Suijkerbuijk-Ader regelmatig de buitenspeelvoorzieningen voor kinderen in de gemeente Roosendaal ter sprake gebracht. Deze zijn volgens haar en een recent onderzoek niet meer up to date. De investering van 423.000 euro wordt enerzijds gebruikt voor nieuwe en uitdagende speeltoestellen, maar aan de andere kant ook voor beweegtuinen met daarin beweeg/fitnesstoestellen voor volwassenen en mensen met een beperking.


Goede buitenvoorzieningen

Karen Suijkerbuijk-Ader refereerde naar de lockdown-periode waarin alle speeltuinen en sportscholen dicht waren. “Dan merk je hoe belangrijk het is om in je eigen stad goede buitenvoorzieningen voor jong en oud te hebben, die tevens vrij toegankelijk zijn voor iedereen. Goede voorzieningen -en dat kunnen ook de traditionele glijbanen en schommels zijn als de kinderen dat zelf willen- zijn nodig. Je kan het nog leuker maken door in te zetten op natuurlijk spelen en eventueel met educatieve onderdelen. Volop mogelijkheden.”


Beweegtuinen

Wel werd benadrukt dat het gereserveerde bedrag niet bedoeld is voor de aanleg van nieuwe voetbal-courts. De bedoeling is dat de beweegtuinen worden gerealiseerd door de omwonenden zelf erbij te betrekken. “Dit is een mooie kans om directe inwonerparticipatie te organiseren en om de kinderen mee te laten denken. Alleen zij kunnen vertellen wat ze echt leuk vinden. Uiteraard moet het een en ander wel passen binnen de mogelijkheden.”


Mooie samenwerking

Dat het amendement is ingediend door bijna alle partijen en unaniem is aangenomen in de gemeenteraad stemt Karen Suijkerbuijk-Ader erg blij. “Dit is een mooie samenwerking binnen onze raad. Wij laten hiermee zien wat voor visie wij voor onze stad hebben na een heftige coronatijd: een gezonde, speelse en levendige visie.”[n]