Donderdag 15 en vrijdag 16 juli

Inloop bij FAMEUS

13:30 | PiusX

Iedere donderdag en vrijdag is er een inloop van 13.30-15.30 uur om een praatje te maken en koffie of thee te drinken. De inloop is een laagdrempelige bijeenkomst waar je andere mensen ontmoet, een praatje maakt en/of een vraag kunt stellen aan een ervaringsdeskundige van FAMEUS. Alle onderwerpen zijn bespreekbaar en tijdens die twee uur zijn er serieuze momenten en wordt er ook gelachen. Je hoeft niet de hele tijd te blijven als dat voor jou beter is. Aanmelden is wel verplicht en kan door te mailen (fameusroosendaal@ggzbreburg.nl) of bellen (06-12674902). We kunnen vijf mensen per inloop ontvangen in onze mooie, grote ruimte. De locatie is gebouw PiusX in de Edisonstraat 55 in Roosendaal. Op donderdagen praten we over een bepaald thema of komt er een ervaringsdeskundige spreker die een bepaald thema behandeld. Thema’s die voorbijkomen zijn bijvoorbeeld verslaving, emotionele verwaarlozing, positieve gezondheid, eetstoornis, PTSS, zelfwaardering.

 

Zaterdag 17 juli

Kledingmarkt

10:00 | Huis van de Westrand

Quiet Community Roosendaal organiseert op zaterdag 17 juli een kledingmarkt. Op deze markt vindt u tweedehands dames-, heren- en kinderkleding. Een groot aanbod, goed geselecteerd en overzichtelijk gepresenteerd. Dit alles voor heel aantrekkelijke prijzen! De kledingmarkt vindt plaats op de locatie: Huis van de Westrand, St. Lucasplein 3, Roosendaal. Aanvang 10.00-15.30 uur. De opbrengst gaat geheel naar Quiet Community Roosendaal ten behoeve van de members. Heeft u nog vragen? Stuur een mail naar Roosendaal@Quiet.nl.

 

Platen-cd beurs

11:00 | 

Op zaterdag 17 juli is er op de Roosendaalse oude Markt weer een knusse platen- en cd-beurs. Handelaren uit het hele land bieden lp’s, cd’s en singles te koop aan, in alle stijlen en alle prijsklassen. Iedereen is welkom en de entree is natuurlijk gratis

 

Dinsdag 20 juli

Theatraal klinkend klokkenbrons vanaf de Sint Jan

20:00 | St. Jan

Dinsdag 20 juli vanaf 20.00 uur speelt beiaardier Jasper Depraetere uit Lier (Belgie) als eerste gastbeiaardier van de zomeravondserie een muzikale ode aan de theaterbeleving op klinkend brons. Tegelijkertijd is het een eerbetoon aan het 55 jarige Roosendaalse carillon. Dit doet hij door muziek te spelen uit zijn programma: A night at the Musichall. Zo horen we 5 balletsuites uit Faust, libertango van Astor Piazolla, Circus Renz, Memory's uit de musical ‘Cats', maar ook muziek van David Bowie en Queen. De Bohemian Rhapsody op klokken zal dan ook een heel aparte beleving worden. Programma's zijn verkrijgbaar aan de St. Jan en Tongerloplein. Luisteren kan op de markt, bloemenmarkt, Tongerloplein en Emile van Loonpark. U kunt Jasper ontmoeten na zijn concert onder aan de toren (tegenover lunchcafe ‘lente') om later nog gezellig op een terras met hem na te praten. De concerten zorgen voor een unieke muzikale zomerse klokkenbelevenis in het sfeervolle centrum van Roosendaal, waar u door de horeca gastvrij onthaalt zult worden. Om de week is er in de zomer op de dinsdagavond een beiaardconcert en iedere maandagmiddag speelt stadsbeiaardier Toni Raats de marktbespeling.