Afbeelding
Foto: Christian Traets

De Watermolen zorgt voor lachende gezichten met ‘Happy Stones’

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL - Groep 5/6 van basisschool De Watermolen in Roosendaal zorgt deze week voor lachende gezichten bij willekeurige voorbijgangers. Afgelopen week hebben de leerlingen zogenaamde ‘Happy Stones’ gemaakt en maandagmiddag werden deze vrolijke steentjes verspreid door Roosendaal, zodat voorbijgangers ze opmerken. Zij mogen dan kiezen of ze de steen houden of deze op een andere plek neerleggen voor de volgende.

“We hebben gekozen voor Happy Stones omdat we in deze rare tijd wat happiness willen verspreiden. Het is een vrolijk gebaar voor iedereen die er eentje tegenkomt”, vertelt Anke Mulder namens de school. Zij heeft vorige week een flink aantal stenen gekocht, zodat er echt voldoende was voor een klas kinderen. “Daarna heb ik een voorbeeld gemaakt zodat de kinderen een beeld konden vormen bij een Happy Stone. Vervolgens zijn de leerlingen aan de slag gegaan met een ontwerp. Ze mochten zelf iets bedenken of op internet op zoek naar ideeën.”

Dit ontwerp werd eerst op papier gemaakt zodat ze hem vervolgens over konden tekenen met potlood op steen. Nadat de leerlingen het ontwerp overgenomen hadden op de stenen konden ze deze gaan schilderen. “Ik had stenen in allerlei vormen voorbereid met primer zodat de verf goed zou pakken. Tot slot hebben we een kenmerk achterop gezet. Elke steen heeft: De Watermolen RSD achterop staan, soms aangevuld met initialen van de leerling.” Aan het eind van de week zijn alle stenen nog afgelakt, zodat ze waterbestendig zijn.

Afgelopen maandag werden de stenen in de omliggende wijken Kroeven, Langdonk en Tolberg verspreid. De eerste stenen hebben we bij zorgcentrum de Wildenborch neergelegd. “Ik hoop dat er gedurende de week stenen worden gevonden en dat mensen een reactie achterlaten op Facebook zodat we de stenen een beetje kunnen volgen.”