Afbeelding

Geen landelijke subsidie voor wijk Langdonk: ‘Ambities blijven een veilig en toekomstbestendig Langdonk’

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL - De subsidie die de gemeente Roosendaal, samen met Alwel, heeft aangevraagd bij de Rijksoverheid is afgekeurd. Dat laten burgemeester Han van Midden en wethouder Inge Raaijmakers weten aan de gemeenteraad. “Het bericht dat Roosendaal geen subsidie ontvangt is uiteraard een teleurstelling, maar betekent niet dat het integrale programma niet wordt uitgevoerd.”

Hoewel de gemeente dus niet hoeft te rekenen op extra gelden vanuit de overheid, gaan de reeds gemaakte plannen gewoon door. Het gaat dan onder andere om de invulling van het groene hart van de wijk, maar ook de gesprekken met bewoners en andere betrokkenen. “De Goede Herderkerk ontwikkelt zich door tot Broedplaats van Langdonk voor jong en oud en partners blijven in de wijk aanwezig en actief.”

De plannen voor de langere termijn wil de gemeente na de zomer concreter uitwerken in samenspraak met belanghebbenden. “Met dit bericht vanuit het ministerie zullen we het plan van aanpak opnieuw tegen het licht houden en verschillende scenario’s toetsen op haalbaarheid en uitvoerbaarheid. De ambities voor een veilig en toekomstbestendig Langdonk met de thema’s waardevol groen, schoon en veilig en gedifferentieerd wonen blijven onverminderd staan. Daarom verkennen we ook andere mogelijkheden van externe financiering.”

De gemeente heeft de aanvraag medio mei ingediend. Toeval of niet, een paar weken later bracht minister Ollongren een bezoek aan de wijk om met eigen ogen te bekijken wat voor wijk Langdonk is en wat de uitdagingen zijn waar de gemeente voor staat.