Zwemmers in actie tijdens de marathon.
Zwemmers in actie tijdens de marathon. Foto: K. Tump

Geslaagde vierde editie van zwemmarathon Aquadream

Sport en vereniging

ROOSENDAAL - ZC Aquadream heeft onlangs voor de vierde keer een 6-uurs marathon georganiseerd in het buitenbad. Vorig jaar kon deze vanwege COVID helaas niet doorgaan, maar dit jaar kon het evenement met een aantal aangepaste regels toch doorgang vinden. Vanaf 10.00 uur mochten de 85 deelnemers het buitenbad van de Stok betreden. Ieder team had een afgezet gedeelte toegewezen gekregen, waardoor er onderling voldoende afstand gehouden kon worden.

Om klokslag 11 uur klonk het startsignaal en gingen de 10 teams de onderlinge strijd aan. De enthousiaste zwemmers hebben er een sportieve dag van gemaakt. Met een brandende zon en temperaturen rond de 28 graden was zonnebrand geen overbodige luxe tijdens het evenement. De laatste minuten zetten alle teams hun beste beentje voor om nog zo veel mogelijk meters te maken voordat het evenement om 17 uur was afgelopen. Alle teams hebben hun uiterste best gedaan, maar er was een duidelijke winnaar. Nextline uit Eindhoven wist met een evenementrecord maar liefst 35,4 kilometer af te leggen in zes uur tijd.

Uitslag
1. Nextline 35.400m; 2. Aquadream 2 31.950m; 3. Purple Predatory Guppies 30.050m; 4. United HAK girls 27.100m; 5. Pink Clumsy Hippos 26.500m; 6. Blue Handsome Whales 26.100m; 7. EOZC 25.450m; 8. Aquadream 1 16.950m; 9. Tump & Co 16.500m; 10. Blopvissies 14.800m.

De marathon is afgesloten met een uitgebreide barbecue. Doordat de stoelen van tevoren al in kringen waren neergezet, kon iedereen de 1,5m regel in acht nemen. Daarnaast konden de deelnemers in de rij gaan staan voor de barbecue, waarbij iedereen bij een pion op afstand kon wachten op zijn beurt. Complimenten voor alle deelnemers, hoe zij om zijn gegaan met deze regels!

De organisatie kijkt terug op een geslaagd evenement, wat mede dankzij de goede samenwerking met zwembad de Stok volgend jaar vast en zeker opnieuw wordt georganiseerd.
Lijkt het jou leuk om hier volgend jaar ook aan mee te doen, maar wil je eerst beter leren zwemmen, kijk dan op www.zc-aquadeam.nl voor onze trainingsmogelijkheden.