Roosendaalse Vrienden
Vrienden maken doe je zo!

ROOSENDAAL – Stichting Social Klus lanceert vanaf 30 juli 2021, op de Internationale Dag van de Vriendschap, een gloednieuw initiatief; Roosendaalse Vrienden. Een online en gratis platform voor het maken van nieuwe vrienden, kennissen en contacten. Een ‘digitale’ aanvulling op de al bestaande initiatieven, zoals de Stamtafels, maatjescontacten e.d.

Waarom een vriendschap?
Marloes Otte, initiatiefnemer, legt uit: “Niet alleen is het fijn om een vriendschap te hebben, maar het is ook goed voor je gezondheid! Zo is het belangrijk om gelijkstemden om je heen te hebben. Denk aan mensen met dezelfde behoeftes, interesses en levensfase als jij. Wist je dat uit onderzoek is gebleken dat vriendschappen elke 7 jaar veranderen? Een flitspeiling van de gemeente Roosendaal in 2020 wees uit dat 53% van de ondervraagden zich vaak of soms eenzaam te voelen, landelijk is dit 44%. Er is aanvankelijk ingezet in het ontwikkelen van activiteiten om het probleem aan te pakken. Inmiddels weten we dat de uitdaging meer zit in het mensen naar de activiteiten zien te krijgen. Nu weten vaak mensen wel dat er van alles te doen is, maar durven toch niet te gaan.”


Roosendaalse Vrienden
Stichting Social Klus draagt een steentje bij met het in contact brengen van mensen, ook bijvoorbeeld nieuwkomers in de gemeente. Dit in de vorm van een online platform via Facebook. Marloes vult aan: “het platform geeft de mogelijkheid om contact met iemand te leggen èn om deel te nemen aan activiteiten. Ook kunnen zij zelf een activiteit plaatsen. Denk aan een kookclub, iemand om mee naar de film te gaan of een wandelmaatje.


Vraag en aanbod
Kortom een plek waar vraag en aanbod samen komt. We brengen al bestaande activiteiten bij elkaar op 1 site. Iedereen (vanaf 18 jaar) die woont, werkt of studeert in de gemeente Roosendaal is van harte welkom!”


Internationale Dag van de Vriendschap
Een aantal activiteiten worden op 30 juli a.s. opgezet om Roosendaalse vrienden een leuke kick-off te geven. Hou www.roosendaalsevrienden.nl in de gaten voor het aanbod.
Aanmelden bij de ledengroep is al mogelijk, in de aanloopfase hebben al zo’n 60 inwoners zich ingeschreven.[n]