Verstandig beginnen met hardlopen

ROOSENDAAL - Atletiek- en recreatiesportvereniging THOR gaat - na een onderbreking van 1,5 jaar als gevolg van corona-beperkingen - op woensdag 15 september wederom met de opstartcursus hardlopen beginnen.  


Vooral beginnende lopers worden nog al eens geconfronteerd met aanloopblessures, die voornamelijk ontstaan door een te snelle en te langdurige belasting van spieren en gewrichten. 

Juist deze opstartcursus heeft zijn kracht bewezen door de kenmerken: rustig, opbouwend en blessurepreventief. Omdat hardlopen bij THOR veelal recreatief en groepsgewijs gebeurt zal ook het aspect gezelligheid voldoende aan bod komen.


Speciale editie

Het betreft een speciale editie waarbij we ons speciaal richten op mensen die als gevolg van de corona-beperkingen in hun activiteiten zijn beperkt en die nu hun conditie weer willen opbouwen. 

Mede daarom is het aantal deelnemers vooraf beperkt tot 40. Er wordt twaalf weken lang met 2 trainingen per week getraind en de cursus wordt begin december afgesloten met een afsluitingsloop van 6 km. Na afloop kunnen deelnemers aansluiten bij reguliere loopgroepen van THOR. De trainingen worden gehouden op woensdagavond start 19.15 uur en zondagochtend start 09.00 uur. 


Meer informatie

Voor meer info zie website www.thor-roosendaal.nl. Op vrijdag 3 september vanaf 19.00 uur is nog extra een informatieavond in het Thorhonk op sportpark Vierhoeven. Belangstellenden zijn vrij om daar binnen te lopen  en aanvullende informatie te vragen.[n]