Wielerronde van Nispen gaat ook in 2021 niet door

NISPEN - Uitstel is geen afstel. Dat was de gedachte achter het besluit om de Wielerronde van Nispen te verplaatsen van zondag 4 juli naar zondag 3 oktober.


Nadat in 2020 de Wielerronde van Nispen niet door kon gaan i.v.m. de Covid-19 pandemie, bleek ook het evenement op 4 juli 2021 geen doorgang te kunnen krijgen. Met alle positieve berichten die op dat moment vanuit de overheid en via de landelijke media naar buiten kwamen, was er een rotsvast vertrouwen dat het verplaatsen van de Wielerronde naar zondag 3 oktober een goed besluit was. En dat in oktober dan ook weer een “oude vertrouwde” versie van het evenement georganiseerd kon worden. Het bestuur van Wielercomité Nispen is daarop vol in alle voorbereidingen gegaan om het evenement tot een succes te maken. Met diverse wijzigingen in het programma om een breder regionaal rennersveld aan te spreken en ook de jongste kinderen op loopfietsen deel te laten nemen, zag alles er prima uit. Tot het moment dat door met name de delta-variant alle seinen weer op rood gingen.


Maatregelen
Na uitgebreid overleg met diverse partijen, waaronder ook de gemeente Roosendaal, blijkt de onzekerheid over de geldende maatregelen in oktober een zeer lastige situatie. Wat de maatregelen ook zijn, we zullen als wielercomité alle maatregelen moeten handhaven en dat voor het gehele evenemententerrein. Dat evenemententerrein beslaat bijna de gehele dorpskern van Nispen. Dit zorgt voor een te grote druk op de groep vrijwilligers en resulteert in een onhaalbaar scenario om tot een succesvolle organisatie te komen.

Ook de optie om het evenement te verplaatsen naar een locatie waar bijna geen mensen wonen is geen optie. Op die manier wordt teveel afbreuk gedaan aan hetgeen waar de Wielerronde van Nispen voor staat: het organiseren van een gezellige en sportieve dag voor de gehele lokale bevolking.

Ondanks dit moeilijke besluit hebben we er als bestuur alle vertrouwen in dat we in 2022 weer een reguliere wedstrijddag kunnen organiseren in de dorpskern. Dan zal de Wielerronde van Nispen voor de 40e keer binnen de dorpskern plaatsvinden en zal het programma dus wederom worden afgestemd op met name de lokale renners en voor iedere deelnemer vanaf 2 jaar. De editie staat gepland op zondag 3 juli 2022.[n]