Benefietconcert 'Music is Hope' voor kinderoncologie

WOUW -  Op 21 augustus vindt er een bijzonder concert plaats in Wouw. Robert Lupker, zelf trompettist, organiseert samen met een aantal musici een benefietconcert waarvan de opbrengst ten goede komt aan het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie in Utrecht.


Robert is al vanaf 2010 ziek en wordt daarvoor sindsdien behandeld. Omdat hij dankbaar is voor de extra tijd die hij nog krijgt - met name door ontwikkeling van nieuwe behandelingsmethoden- is hij niet bij de pakken neer gaan zitten maar heeft juist initiatief genomen om een actie op touw te zetten om dit onderzoek en de begeleiding van patiënten - en met name kinderen- financieel te ondersteunen d.m.v. een muziekproject dat hij ‘Music is Hope’ heeft genoemd.


Prinses Máxima Centrum Foundation
De Prinses Máxima Centrum Foundation heeft tot doel projecten binnen het centrum te realiseren, die buiten de reguliere zorgdekking vallen.


Doel: projecten die buiten de reguliere zorgdekking vallen


Deze projecten dragen bij aan haar missie: ieder kind met kanker genezen, met optimale kwaliteit van leven. Doelstelling van de stichting is het verwerven van (financiële) middelen en voorzieningen ter ondersteuning van kind en gezin, onderzoek, integrale zorg en voorlichting op het gebied van kinderoncologie.
Alle baten komen direct ten gunste van het Prinses Máxima Centrum.


Deelprojecten
De actie ‘Music is Hope’ bestaat uit 3 deelprojecten : een doneeractie, verkoop van een CD en een benefietconcert op 21-08-2021. Robert speelt verschillende types trompet houdt erg van barok muziek. Hij stelde een interessant programma van muziek voor trompet, zang en orgel samen. Daarna zocht hij muziekliefhebbers die aan dit project mee wilden werken. Margreet van Maanen-Pals (sopraan), Sam Everaers (orgel) en de andere musici werken geheel belangeloos mee aan dit concert. Al in 2019 startte de voorbereiding van de actie, in 2020 werd er druk gerepeteerd maar kon een concert vanwege de pandemie geen doorgang vinden. Daarom werd eerst gewerkt aan de CD die –vol trots gepresenteerd wordt tijdens het benefietconcert.


Lambertuskerk
Het concert wordt gehouden op 21 augustus, aanvang 19.30 uur in de prachtige Lambertus kerk aan het Torenplein in Wouw die, in verband met de bestemming van de opbrengst, hiervoor ter beschikking wordt gesteld. Een prachtige geste van het kerkbestuur. Aan dit concert werken tal van musici mee met een keur aan instrumenten (zang, trompet, orgel, viool, dwarsfluit, saxofoons, enz.) een breed repertoire presenteren van barok tot jazz in een programma van 1,5 uur.
Kaarten reserveren via een Whatsapp bericht naar 0641844573 met vermelding van uw naam, telefoonnummer en het aantal kaarten dat u wilt reserveren. U kunt eventueel direct voorafgaand aan het concert vanaf 19.00 uur ook nog kaarten kopen aan de kassa bij de ingang. Wil je de CD bestellen, stuur mail naar Margreet van Maanen info@landelijklogeren.nl onder vermelding van naam, het aantal CD’s en het verzendadres.
Wil je meer weten? Kijk op FB pagina "Music is Hope" (www.facebook.com/RobertSamMargreet) Mocht je verhinderd zijn maar toch dit project willen steunen? Er is ook een doneeractie.
Kijk hiervoor op: www.doneeractie.nl/project-music-is-hope/-47557.[n]