Afbeelding
Foto: Amy Francken

PvdA Roosendaal: ‘Waarom een verhard trapveldje als je ook op het gras kan voetballen?’

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL - Wat gaat de gemeente Roosendaal nou eigenlijk precies doen om de overlast in de wijk Langdonk tegen te gaan? Dat wil Michael Yap (PvdA) weten van het college van burgemeester en wethouders. “En op welke wijze heeft u de omwonenden hierbij betrokken en wat is hieruit voortgekomen?”

Eerder gaf de gemeente Roosendaal al aan dat vooral het grasveld in het hart van de wijk Langdonk een enorme potentie heeft als het gaat om activiteiten voor ontmoeting en een gezonde leefstijl. De ontwikkeling van ‘het hart van de wijk’ is dan ook opgenomen als één van de maatregelen in het integrale wijkplan ‘Een veilig en Toekomstbestendig Langdonk 2031’ om de overlast in de wijk terug te dringen. Maar, de PvdA-fractie wil graag weten wat de gemeente dan precies gaat doen. “Kunt u uitleggen waarom er een verhard trapveldje zal worden aangelegd, terwijl je prima kan voetballen op het trapveldje, groen als gras, wat er nu al ligt?”

Daarnaast is de naastgelegen Goede Herderkerk inmiddels ontwikkeld tot een centrale ontmoetingsplaats. “In samenspraak met gebruikers en betrokken bewoners worden ideeën uitgewerkt voor de inrichting van de ruimte en de aangrenzende buitenruimte, toch zijn niet alle omwonenden positief. Zo is er nog steeds overlast van jongeren en worden er soms vernielingen aangericht. Omwonenden doen de suggestie om de Goede Herder ook als uitvalsbasis te laten benutten door de wijkrangers en BOA’s.”, stelt Yap. 

Hij wil weten hoe de gemeente tegen deze suggestie aankijkt én hij wil weten wat de gemeente nog meer doet om de overlast de kop in te drukken en om de overlastgevers in beeld te krijgen. “Qua leefbaarheid en de aanpak vanuit de gemeente heeft de wijkenaanpak de afgelopen jaren weinig prioriteit gekregen. Wat gaat u de komende jaren op dit terrein doen in Roosendaal, in onze wijken en dorpen?”