Afbeelding
Foto: Google Maps

Roosendaalse Lijst wil grensoverschrijdend verkeersplan: ‘Verkeersdruk in Nispen is hoog’

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL - Als het aan Marco Schillemans en Charl Goossens van de Roosendaalse Lijst ligt, gaat de gemeente Roosendaal samen met de gemeente Essen in gesprek over een grensoverschrijdend verkeersplan. Zij willen nu van het college weten of men bereid is om dit op te stellen en zo nee, waarom niet.

Het verzoek van Schillemans en Goossens komt voort uit een beslissing van de gemeente Essen. Eind juli besloot de gemeente Essen om de straat Hemelrijk ter hoogte van de Grensstraat met Nispen af te sluiten voor gemotoriseerd verkeer. Men wil daarmee zorgen voor een veilige en leefbare straat. Er is gestart met een proefproject om de straat voor gemotoriseerd verkeer doodlopend te maken, maar dit heeft wel gevolgen voor Nispen. 

De Roosendaalse Lijst wil nu weten of de gemeente Roosendaal op de hoogte is gebracht door de gemeente Essen over de afsluiting van de Hemelrijk in Essen. “Zo ja, wat is uw mening hierover met betrekking tot de gevolgen aan de Nederlandse zijde en de afwikkeling van het verkeer. Zo nee, hoe komt het dat de gemeente Essen u niet hiervan op de hoogte heeft gebracht? Bent u bereid om bij uw collega’s in Essen hiernaar te informeren?”

Ondertussen is de gemeente Essen ook bezig om een mobiliteitsplan te maken. “De gehele midden en noordelijke helft van Essen ontsluit nu via het dorp Nispen: Hollandsdiepstraat, Essenseweg en Heijbeeksestraat. De verkeersdruk in Nispen is hoog blijkt uit tellingen. Is de gemeente Roosendaal bereid om samen met de gemeente Essen een grensoverschrijdend verkeerscirculatieplan/mobiliteitsplan op te stellen. Zo ja, wanneer zouden wij deze mogen verwachten? Zo nee, wat is de reden hiervan?”