Afbeelding
Foto: Remko Vermunt

Kermis komt naar Wouw: ‘Afgezet terrein om mensenmassa’s te voorkomen’

Door: Remko Vermunt Algemeen

WOUW - De kermis in Wouw, die traditiegetrouw na de kermis van Roosendaal plaatsvind, gaat dit jaar door. Dat heeft de gemeente Roosendaal bekendgemaakt. Ook de kermis in Wouw wordt een zogenaamd doorstroomevenement, zodat er geen mensenmassa’s op een plek blijven hangen. Op die manier zijn toegangsbewijzen en eventuele testen niet nodig zijn. 

Het kermisterrein op de Markt in Wouw wordt op dezelfde manier afgezet en ingericht als de kermis in Roosendaal. Dat betekent dat het terrein wordt afgezet met een hekwerk. Het kermisplein krijgt in het midden een afgezet kermisterrein met één ingang en verderop één uitgang. De bezoekers worden geteld en wanneer het plein vol is, komt er een wachtrij, zodat bezoekers op 1,5 meter afstand kunnen wachten. Bij de ingang worden de bezoekers via LED-schermen geïnformeerd. Gastheren en gastvrouwen houden de loopstromen in de gaten en begeleiden de kermisbezoekers.

Check de website
Op de website www.kermisinroosendaal.nl komt een speciale druktemeter voor de kermis in Wouw. Deze druktemeter kan groen, geel, oranje of rood kleuren en geeft op die manier de drukte aan op het kermisplein. Het is dus verstandig om voorafgaand en tijdens het bezoek aan de kermis om de drukte in de gaten te houden. De kermis in Wouw start 11 september om 14.00 uur en duurt tot dinsdag 14 september 23.30 uur.