Afbeelding
Foto: christianhultma/Twitter

Benjamin Scheltema maakt design voor Tesla: Not Model Y

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL - Een ontwerp van de Roosendaalse kunstenaar Benjamin Scheltema prijkt op de zijkanten van de nieuwe Tesla model Y. In het kenmerkende handschrift van Scheltema staat er groot op de zijkanten 'Not Model Y', terwijl het juist wél om het nieuwste model van de elektrische auto gaat.

Op dit moment worden door heel Europa de eerste exemplaren van Tesla model Y geleverd. Online worden dan ook foto's gedeeld van het nieuwste model mét daarop het design van Benjamin Scheltema. Zelf mag Scheltema weinig tot niets zeggen over de opdracht. "Ik kan niets zeggen over het hoe en waarom. Ze hebben hele strikte regels en daar moet je je ook gewoon aan houden", vertelt hij. Wel maakte Scheltema een filmpje over hoe de creatie tot stand is gekomen.


Overigens kan Scheltema wel bevestigen dat de tekst 'Not Model Y' een knipoog is naar 'Not a Flamethrower'. Elon Musk's andere bedrijf 'Boring Company' bracht namelijk een vlammenwerper uit, maar omdat douaneregels voorschrijven dat je geen vlammenwerper mag verschepen, heeft Musk de naam van het product veranderd in 'Not a Flamethrower'.

"Ik ben wel vereerd dat ik dit heb mogen maken", vertelt Scheltema. "De stijl die je terugziet, hanteer ik nu een jaar of zes en die komt altijd terug. Op de kleding die ik maak, maar ook op de schilderijen. Ik schrijf ook niet meer anders dan zo, dus als ik een brief schrijf ben ik een uur bezig", lacht de kunstenaar. Zelf heeft Elon Musk, met een korte tweet, ook gereageerd op het design.