Afbeelding
Foto: Remko Vermunt

KVW Roosendaal: ‘Dit is beter dan thuis zitten, daar vervelen we ons alleen maar’

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL - De vriendinnen Kylani, Milena en Aylin vinden het ‘superleuk’ om de hele week mee te doen met de activiteiten van de kindervakantieweek. “Ik vind alles leuk”, zegt de één. “Ik vind vooral de gezelligheid het leukst”, zegt de ander. 

De meiden moeten eerst wel even bijkomen. Ze hebben net op de ‘sweeper’ gestaan. Een actief spel waarbij de deelnemer moet proberen om langer dan de tegenstanders op zijn plateau te blijven staan, terwijl een ronddraaiende paal je er vanaf probeert te vegen. Dat gaat gepaard met veel springen én soms vallen. “Ik ben kapot”, lacht Kylani nadat ze de ronde heeft gewonnen.

In de afgelopen dagen hebben de meiden al heel veel gedaan, vooral geknutseld vanwege het slechtere weer. Maar gelukkig hebben ze ook iedere dag wel op de stormbaan kunnen staan. “En morgen gaan we naar De Stok en vrijdag naar De Efteling”, vertellen ze met veel plezier. “Ik denk dat dat het leukste wordt, vooral als we met z’n drieën in een groepje komen.”

Want hoewel Kylani en vrienden was met Milena en Aylin, kenden die twee elkaar nog niet. Toch zijn het nu al beste vriendinnen. “Dat maakt dit ook zo leuk. Je maakt hier nieuwe vrienden, je doet samen lachen, dansen en zingen. Dat is beter dan thuis zitten, daar vervelen we ons alleen maar. Hier heb je nog wat leuks te doen.” Of ze volgend jaar weer meedoen, hoeven de meiden dan ook niet lang na te denken. “Ja we komen zeker weer!”