Afbeelding
Foto: Remko Vermunt

KVW Roosendaal: ‘Ik vind vakantie niet leuk, het duurt gewoon te lang’

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL - De 12-jarige Menna vind het heel leuk om drie dagen onderdeel uit te maken van KVW Roosendaal. “Ik vind de stormbaan heel leuk, maar ook het knutselen. Want de dingen die we maken, mogen we mee naar huis nemen en daar zijn m’n ouders heel blij mee”, lacht ze.

Menna is maandag, dinsdag en woensdag aanwezig op het terrein van scouting Baden-Powell. “We hebben al heel veel gedaan. Ik heb potjes geverfd, maar ook cd’s. We hebben met strijkkralen gewerkt, ik heb poppen gemaakt van sokken, we hebben gefiguurzaagd en ik heb t-shirts geverfd”, vertelt Menna trots. “Maar ik denk dat ik de stormbaan toch het leukst vind. AL begon het daarstraks te regenen en toen moesten we weer naar binnen, dat was wel zuur.”

Dat ze, samen met haar broertje, even weg is van huis, vind ze enorm fijn. “Nu hoef ik me tenminste even niet te vervelen. Ik vind vakantie echt niet leuk, het duurt wat mij betreft gewoon echt te lang. Ik vind school veel leuker”, vertelt Menna. Ze ging deze zomervakantie niet weg met haar ouders, daarom was ze blij dat ze even iets te doen had. “Wij gaan altijd in de meivakantie weg, dus dan duurt de zomervakantie extra lang.”

Gelukkig duurt het nog maar even voor ze weer naar school mag. Afgelopen jaar heeft ze de Fatimaschool gedag gezegd en na de vakantie begint ze aan haar eerste jaar op het Norbertus Gertrudis Lyceum. “Daar heb ik heel veel zin in.” Tot die tijd moet ze zich toch nog even vermaken. “Misschien dat we vrijdag nog meegaan naar de Efteling, maar dat weet ik eigenlijk nog niet.”