Een gezinsfietstocht maakt onderdeel uit van de familiedag
Een gezinsfietstocht maakt onderdeel uit van de familiedag

Dorpsfeesten Moerstraten gaat door in afgeslankte vorm: ‘Alleen een familiedag’

Algemeen

MOERSTRATEN - Vanwege de maatregelen rondom het coronavirus konden de geplande Dorpsfeesten in juli dit jaar, zo ook als vorig jaar, weer niet doorgaan. Een commissie bedacht een alternatief plan voor het weekend van 28 en 29 augustus met op zaterdag een feestavond, met DJ en live optreden en zondag een familiedag. Helaas was op vrijdagavond 13 augustus, na de persconferentie, duidelijk dat de feestavond geen haalbare kaart was.

Echter de familiedag kan wel door gaan. Dit is mogelijk door, bij de ingang van het sportpark de Dreef, de bezoekers op geldige Coronatoegangsbewijs, vanaf 13 jaar, te controleren en met een entreekaart, waarop men persoonsgegevens in dient te vullen. Voor meer info: https://corona.steffie.nl/nl/modules/coronacheck-app/#!/1768/stap-1.html

Programma

13.00-15.00 uur start Gezinsfietstocht of langere afstandstocht met racefiets of Mountainbike

15.00-17.30 Borrel, tijd voor een buurtpraatje en een borreltje met springkussen voor kinderen tot 7 jaar maar ook andere spelletjes, dit borrelen kan natuurlijk ook uitlopen naar een later tijdstip.

17.30 uur Prijsuitreiking gezinsfietstocht

18.00 uur Barbecue voor alle liefhebbers

Omdat we verplicht zijn om met entreekaarten te werken, kunnen deze vooraf gekocht worden bij café de Bakker.

In verband met de voorbereiding van de BBQ, zijn de kaarten hiervoor tot en met woensdagavond te koop, de andere entreekaarten tot zondag, zelfs nog aan toegangspoort. Op de entreekaart is men verplicht enkele persoonsgegevens in te vullen en deze kan aan de kassa ingeleverd worden tegen 2 consumptiebonnen. Dorpsfeesten Moerstraten hoopt op deze manier de bezoekers van dit evenement een leuke dag te bezorgen in deze moeilijke tijd.

Volgende plannen

Voor het weekend van 9 en 10 oktober liggen er ook al plannen klaar om een en ander op touw te zetten, te weten: Zaterdag Back to the Play-Back, een avond bij café de Bakker, waar verzoekjes getoond gaan worden van de Play-Back avonden van de afgelopen 30 jaar.

Op zondag een wielerwedstrijd voor alle jeugd, optreden Liveband, amusement voor de jeugd enz. Dit evenement zal in het centrum van Moerstraten plaats gaan vinden en volgens de dan geldende Covid maatregelen. Meer info volgt spoedig.