Afbeelding

Wouwse jeugd (z)onder dak: ‘Ik ben al twee jaar op zoek en heb 15 huizen bezocht’

Door: Remko Vermunt Algemeen

WOUW - De 26-jarige Hidde Poppelaars is één van de jongeren achter het project ‘Wouwse Jeugd (Z)onder Dak’. Zelf woont Hidde al 26 jaar in Wouw, vanaf zijn geboorte heeft hij altijd op hetzelfde plekje gewoond.

“Ik ben nu bijna twee jaar hard op zoek naar een woning en ik heb ondertussen al ruim 15 appartementen of huizen bezocht en vaak een bod gedaan. Dit was wel allemaal in Roosendaal, omdat er in de prijsklasse waar ik zit eigenlijk nooit iets te koop komt in Wouw.” 

Toch is het wel zijn wens om in Wouw te blijven wonen. “Vanaf jongs af aan ben ik altijd in Wouw blijven hangen, gaan voetballen bij Cluzona en daar mijn vriendengroep ook opgedaan. Vanuit deze groep blijft ook bijna iedereen in Wouw hangen, koopt een huis of gaat samenwonen in Wouw met de vriendin. Door de betrokkenheid bij het verenigingsleven en het sociale contact ben ik altijd voornemens geweest in het dorp te blijven. Voor mij heeft het dorp alles wat ik nu nodig heb. En de bereikbaarheid naar bijvoorbeeld de steden en mijn huidige werk in Moerdijk is perfect en zou niet weten waarom ik daarom weg zou moeten of willen uit het dorp.” 

Dat Wouw een goede uitvalsbasis is, is volgens Hidde ook meteen een nadeel. “Mensen vertrekken niet graag uit Wouw en daarom is er weinig doorstroom. Dat is een negatief effect aan het mooie van het dorp denk ik.”

Harde eisen voor zijn woning heeft Hidde niet. “Een leuke woning waar ik kan wonen met plezier en geluk is voldoende. Het ideale plaatje van een huis met tuintje is natuurlijk mooi, maar een mooi gezellig appartement kan ook zeker leuk zijn (Scheelt ook in het onderhoud) Een fijne locatie en niet te ver bij je vrienden en familie vandaan, zodat je sociale leven in tact blijft. Dat vind ik het belangrijkste.”