Afbeelding

Wouwse jeugd (z)onder dak: ‘Er wordt veel gebouwd, maar niet voor starters’

Door: Remko Vermunt Algemeen

WOUW - De 36-jarige Joyce Govaarts is één van de jongeren uit Wouw die zich heeft aangesloten bij ‘Wouwse Jeugd (Z)onder Dak’. Ze woont al haar hele leven in Wouw, maar als alleenstaande is het voor haar enorm moeilijk om aan een woning te komen.

“Vijf jaar geleden kwam ik, na een scheiding terug bij mijn ouders te wonen”, vertelt Joyce. Na een jaar kreeg Joyce met veel geluk de mogelijkheid om een particuliere huurwoning te bemachtigen waar ze nu al vier jaar woont. Ze zou graag een huis willen kopen, maar dat is op dit moment geen optie. “Er wordt momenteel veel gebouwd in Wouw. Maar dit zijn allemaal woningen die niet voor starters op te brengen zijn.”

Zelf heeft ze geen bijzondere eisen voor de woning. “Ik denk niet dat je veel ruimte nodig hebt als je alleen bent zoals ik. Wat ik wel prettig zou vinden is dat de woning groen of in ieder geval energiezuinig is.” En daarnaast moet de woning wel in Wouw staan. “Ik heb hier mijn familie, mijn sociale leven en ben gek op het dorpse leven wat Wouw te bieden heeft. Het is ook niet dat Roosendaal bijvoorbeeld geen optie is, maar niet alleen in Wouw is er een woningtekort en ook de woningen die aangeboden worden in Roosendaal en omstreken zijn amper te bekostigen als je alleen bent. Daarbij denk ik dat het belangrijk is dat je in een omgeving kunt wonen waarin jij jezelf prettig voelt. Voor mij is dit Wouw. Ik denk dat ik ergens anders mezelf snel eenzaam zal gaan voelen.”

Daarom heeft Joyce zich aangesloten bij Wouwse Jeugd (Z)onder Dak. “Ik hoop dat hiermee meer ruimte komt voor starters op de woningmarkt in Wouw. En dat er ook nationaal meer aandacht komt voor de woningproblematiek.”