Afbeelding

Wie wint de eerste Roosendaalse Erfgoedprijs?

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL - Dit jaar zal voor het eerst de Erfgoedprijs uitgereikt worden aan de eigenaar of eigenaren van een pand of woning in de gemeente Roosendaal, die in de laatste twee jaren op een nette, waardevolle, karakteristieke en cultuurhistorische manier is opgeknapt en gerestaureerd. De prijs (€ 2500,-) is door de gemeente beschikbaar gesteld; de organisatie wordt door de Stichting Open Monumentendag Roosendaal verricht.

Zo’n 25 panden en woningen zijn voorgedragen voor deze Erfgoedprijs. Uiteindelijk zijn 6 panden genomineerd, te weten: het voormalige Koetshuis (Molenstraat 18), het appartementencomplex aan de Laan van Henegouwen, de panden op de hoek van de Raadhuisstraat en de Burg. Prinsensingel (nu appartementencomplex), Hulsdonksestraat 71, Kortendijksestraat 3 en Dorpsstraat 4 te Nispen. 

Alle bewoners van Roosendaal kunnen stemmen op het pand, dat in hun ogen de Erfgoedprijs verdient! Dat kan via de website www.omdroosendaal.nl, ga naar Stem Nu. Op de website staat van elk pand een foto. In de loop van de tijd zullen meer foto’s van de panden op de website worden geplaatst. Van de genomineerde panden zullen foto’s geëxposeerd worden in de St Jan.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding