sdr
sdr

Nazomeren in het Openluchttheater van Nispen

Algemeen

NISPEN - In het eerste weekend van september is er in Nispen op theatergebied voor elk wat wils. Zaterdagmiddag 4 september speelt het Roosendaals Toneel familievoorstelling: de 5 Raven.

Een meisje groeit op als enig kind. Ze voelt zich best alleen, maar op haar zevende verjaardag gebeurt er iets bijzonders: van een geheimzinnige vrouw hoort ze dat ze vijf broers heeft, die vlak na haar geboorte waren omgetoverd in raven, grote zwarte vogels. Het meisje gaat op weg “in de richting van de wind”, want daar zijn ze volgens de geheimzinnige vrouw misschien wel te vinden.

Het wordt een spannende, maar ook heel grappige tocht. Het meisje ontmoet onder andere sprekende bomen, reuzendwergen en sterren. Hoe het afloopt? Kom zelf maar kijken! “De vijf raven” is een productie van Roosendaals Toneel, geschreven en geregisseerd door Ad van den Kieboom. Ook heel geschikt voor iedereen boven de twaalf! Kassa open 14 uur, Aanvang voorstelling 14.30 uur. 

Sooz

S-avonds is het op 4 september tijd voor de Sooz. Zolang de “anderhalve meter regeling” nog van kracht is; Sooz in een iets ander jasje als men de laatste jaren gewend was: echter zeker niet minder leuk, gezellig en/of origineel. Elkaar weer ontmoeten, omdat het kan en omdat muziek dit extra fijn maakt: Back tot the 60-70-80-ies met DJ Eric, Mart, George en Peter. Avondvullend programma, met een vaste zitplaats, onder het genot van een hapje (& een drankje zelf aan de bar te halen), met een Intro van easy listening en een muziek/pubquiz. Kassa open 20.30 uur: aanvang 21 uur.

Nispen Klassiek

Zondag 5 september om 11.00 uur staat de vierde editie van Nispen Klassiek op de agenda. Na orgel, gitaar, en kamerorkest is nu de beurt aan het koper. Het Belgische Cyprium V zal met zeer getalenteerde muzikanten de klassiek liefhebber een gevarieerd programma aanbieden. Daarnaast zal Hans Aernouts en twee uitmuntende leerlingen een aantal klassieke en improvisatie duetten te gehore brengen. Hans is naast trombonist en dirigent ook docent aan Muzarto, de Essense muziekacademie.  

Nazomeren in het Openluchttheater

Kunstmarkt

Zondag 12 september de Kunstmarkt, naast kraampjes, Tussen Kunst en Kitch, muziek van Faela uit Heerle: die met haar stem menigeen zal betoveren.

Open Air Bioscoop
Zaterdag 18 september Open Air Bioscoop i.s.m. Cinema Paradiso. “Britt-Marie was hier”: Deze Zweedse film uit 2019 is moeilijk in een hokje te plaatsen maar valt officieel onder de noemer: Komedie, Drama, Sportfilm. De 63-jarige Britt-Marie besluit haar man na veertig jaar huwelijk te verlaten en naar het kleine dorpje Borg te verhuizen. Hoewel er in eerste instantie niets lijkt te gebeuren, blijken vooral de jonge de inwoners toch grootse dromen te hebben. Dromen die ook Britt-Marie’s leven een nieuwe impuls zullen geven en haar uiteindelijk overtuigen van het feit dat het nooit te laat is om opnieuw te beginnen. Naar het gelijknamige boek van Fredrik Backman (de schrijver die ook ‘Een man die Ove heet’ op zijn naam heeft staan). Kassa open 20.00 uur, Aanvang film 20.30 uur.

Reserveren
Wenst u bij 1 van deze voorstellingen aanwezig te zijn? Mail om uw plek te reserveren naar: reserveer@oltn.nl Voor meer info: www.oltn.nl of volg het Openluchttheater Nispen op Facebook.