Rob Neutelings, bestuursvoorzitter van Curio, heeft een samenwerkingsovereenkomst getekend met Henk van Stee, technisch directeur van Sparta Rotterdam.
Rob Neutelings, bestuursvoorzitter van Curio, heeft een samenwerkingsovereenkomst getekend met Henk van Stee, technisch directeur van Sparta Rotterdam. Foto: Sparta Rotterdam

Johan Cruijff College in Roosendaal gaat samenwerking aan met Sparta Rotterdam

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL/ROTTERDAM -  Tien jeugdspelers van Sparta Rotterdam en 6 speelsters van Sparta Vrouwen gaan vanaf komend seizoen een opleiding volgen bij het Johan Cruyff College in Roosendaal. Zij gaan studies volgen met de richtingen Sport & Business en Sport & Coaching.

Door de samenwerking met het Johan Cruyff College (onderdeel van Curio) kan Sparta Rotterdam haar jeugdspelers en de speelsters van de Sparta Vrouwen een optimaal onderwijsaanbod aanbieden, afgestemd op hun topsportcarrière. De docenten komen namelijk naar de club toe om in de onderwijsruimtes les te geven. Zo sluit het rooster van de opleiding optimaal aan op het trainingsschema. 

Henk van Stee, technisch directeur van Sparta Rotterdam: ‘Voor een jeugdspeler is het van belang om zich ook buiten het voetbalveld optimaal te kunnen ontwikkelen. Daarom vinden wij onderwijs binnen de jeugdopleiding erg belangrijk en besteden wij hier veel aandacht aan. Het Johan Cruyff College is een waardevolle toevoeging voor ons. Wij kijken uit naar deze samenwerking.’