Afbeelding

De Witte Roos presenteert Vrouwkje Tuinman: schrijfster van het Brabants Boek Present

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL - Literaire stichting De Witte Roos in Roosendaal organiseert op woensdag 8 september voor het eerst na de coronaperiode weer een lezing. Dit jaar doet de stichting voor de derde keer mee aan de promotie van het Brabants Boek Present. Dit jaar geschreven door Vrouwkje Tuinman.

Zij is de auteur van het derde Brabants Boek Present dat in september 2021 verschijnt onder de titel Tijdelijk verblijf. De uit ’s-Hertogenbosch afkomstige schrijfster treedt daarmee in de voetsporen van Jeroen Thijssen en Henk van Straten. Het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant en literair productiehuis Tilt bouwen met dit geschenk door aan een literaire traditie in de provincie.

Vrouwkje Tuinman publiceerde vier romans en zes dichtbundels. In 2016 verscheen haar meest recente roman Afscheidstournee. In september 2019 kwam haar bundel Lijfrente uit, die bekroond werd met De Grote Poëzieprijs 2020. Vrouwkje schrijft regelmatig teksten en libretti voor muziektheater. In mei 2020 maakte zij voor Het Radio Filharmonisch Orkest en Groot Omroepkoor met componist Vincent Cox het stuk Mijn hart zingt door.

Vrouwkje treedt regelmatig op tijdens festivals en literaire avonden in binnen- en buitenland. Haar werk werd vertaald in het Duits en Engels. Daarnaast schrijft ze artikelen, columns en recensies voor onder meer Trouw, Opzij, Hollands Maandbladen Preludium. In het theaterseizoen 2017/18 tourde ze samen met Hans Dorrestijn en Ingmar Heytze door Nederland met de voorstelling Neurosen en andere hobby’s. 

In samenwerking met Tilt wordt ze op woensdag 8 september ontvangen in Bibliotheek West-Brabant opd e Markt in Roosendaal. Zij zal een en ander vertellen over haar werk en over ‘Tijdelijk verblijf’, het boek dat ze schreef voor het Brabants Boek Present. Dat krijgt u in september gratis bij de besteding van 12,50 euro aan boeken bij de deelnemende Brabantse boekhandels. De aanvang is om 19.30 uur en de entree is dankzij Tilt en het Prins Bernhard Cultuurfonds gratis.