Koken en taalproeven in
Bibliotheek West-Brabant

ROOSENDAAL - Bibliotheek West-Brabant organiseert woensdag 8 september van 14:00 tot 16:00 uur een gratis kookworkshop in Bibliotheek Roosendaal. Kom donderdag 9 september van 19.00 tot 21.00 uur gratis taalproeven in Bibliotheek Roosendaal. 


De deelnemers maken aan de hand van een recept in een andere taal een heerlijk gerecht. Zo ervaren de deelnemers hoe het is om niet alles te kunnen lezen en begrijpen. Ze kunnen hulp vragen aan iemand die de taal wel kan lezen.
Neem gerust familie, vrienden of buren mee.
Deelname is gratis. Stuur een mail naar Gillan: g.wijngaards@bibliotheekwb.nl onder vermelding van Kookworkshop 8 september, naam en aantal personen.  


Taalproeven 
Stap in de wereld van laaggeletterdheid en ervaar hoe het is om een recept te maken terwijl je eigenlijk niet helemaal begrijpt wat er staat.
Met behulp van receptkaarten deels in het Pools en deels in het Nederlands kunnen deelnemers raden welk recept bij welk gerecht hoort én er kan ook geproefd worden!
Deelname is gratis. Stuur een mail naar Tonny, t.vanostaijen@bibliotheekwb.nl onder vermelding van Taalproeven 9 september, naam en aantal personen.  


Online lezing 
Kijk voor nog meer activiteiten op www.bibliotheekwb.nl/agenda/week-van-lezen-en-schrijven.html. Zo is er dinsdag 7 september van 19:30 tot 21:00 uur een online lezing van Teun van de Keuken, bekend van het televisieprogramma Keuringsdienst van waarde.[n]