Afbeelding
Foto:

Avondvullend programma theatermakers Sebas & Wes

ROOSENDAAL - Op vrijdag 10 en zaterdag 11 december 2021 is het zover: Sebastiaan Waegemaekers en Wessel Croonen staan, na hun succesvolle en uitverkochte debuutvoorstelling in 2019, voor de tweede keer op het podium met hun nieuwe, eigen geschreven voorstelling ondersteund met livemuziek. In 2019 stonden zij, na jaren lid te zijn geweest van een theatergezelschap, voor het eerst samen op het podium. “En na zo’n leuke avond, wisten we zeker dat we door wilden”, aldus Wessel.


Waar hun vorige voorstelling over hun vriendschap ging, gaat het deze keer over ons allemaal. Sebas & Wes heten het publiek van harte welkom op ‘Camping De Gekke Geit’, waar ze ervoor zorgen dat je écht tot rust kan komt en een onvergetelijke week weg kan. En onvergetelijk, dat wordt het zeker... De titel Als het morgen maar weer goed is, wijst er dan ook op dat er veel fout gaat tijdens de voorstelling. “Dit keer gaan we het ook hebben over problemen in de maatschappij, over onszelf, de camping... en op de camping, gaat natuurlijk een hoop mis”, aldus Sebastiaan. Wegens de goede ticketverkoop is sinds deze week ook de succesoptie opengegaan. “Het is fantastisch om te zien dat mensen weer zin hebben om naar het theater te gaan. Dat motiveert ons enorm!”


De 2 heren pakken het dit jaar wel anders aan dan vorig jaar. Zo hebben ze de stichting genaamd ‘Scène 13' opgericht. "Als je wilt doorgaan en wilt groeien in zo'n sector, kun je dat niet op persoonlijke titel doen. Dan móet daar een organisatie achter zitten. Daar hebben we het afgelopen jaar hard aan gewerkt, zodat we naast voorstellingen, ook andere theateractiviteiten onder die naam kunnen doen”, voegt Wessel toe. Naast dat zij nu een formele stichting vormen, pakken ze dit jaar ook uit met een band. "Met z'n tweeën blijven we ook zeker eigen muziek maken, maar sommige nummers komen net wat krachtiger over als daar een band achter zit.”, zegt Sebastiaan. Muziek is voor de theatermakers erg belangrijk. Hun voorliefde voor de aanwezigheid van livemuziek in een theatervoorstelling, komt van o.a. Jurk! of Veldhuis & Kemper. Wessel: "Toch geven wij er een hele eigen draai aan. We maken geen cabaret of muziektheater, maar vertellen echt een eigen verhaal. En als er dan om gelachen wordt, is dat alleen maar meegenomen”.


Tickets zijn te koop via de site van Theater De Kring Roosendaal.[n]