Archief foto schaakles 2021
Archief foto schaakles 2021 Foto: Richard de Witte

Jeugd en senioren van SV De Pion gaan weer beginnen

ROOSENDAAL - Vrijdag is het eindelijk weer zo ver, de schaakstukken en borden worden weer afgestoft en de schaaklessen gaan weer van start in onze vertrouwde omgeving. De kinderen gaan dan kennis maken met de nieuwe trainer, ook gaan we weer strijden om de nieuwe clublampioen te worden. Na de schaakles zijn de eerste rondes voor het clubkampioenschap zijn gespeeld!


We zijn gestart met 6 trainingsgroepen die ieder op hun eigen niveau en tempo naar het felbegeerde diploma toewerken. Onder het toeziend oog van ervaren schaaktrainers, wordt het schaakniveau van de kinderen steeds wat beter.

Maar alleen les volgen is niet genoeg, er moet natuurlijk ook echt geschaakt worden. Voorlopig doen we dat in een grote groep, maar wordt er wel steeds op eigen niveau geschaakt!

Lijkt het je leuk om ook te leren schaken, of kun je al schaken en wil je graag beter worden? Dat kan, neem snel contact op met onze jeugdleider Frank via frank@depion.nl, en kom gezellig een keer lang op een vrijdag avond.


Senioren Keizercompetitie
Het heeft even geduurd! Maar we gaan dan nu toch echt een seizoen volgens de keizercompetitie spelen. Vorig seizoen is daar natuurlijk niks van terecht gekomen, maar de aanhouder wint zullen we maar zeggen. Bij de keizercompetitie is kenmerkend dat men altijd een partij mee kan komen spelen. Je meldt je iedere avond dat je kunt spelen, aan; of als je standaard aanwezig bent, iedere avond dat je niet kun spelen, af. De partijen worden vervolgens ingedeeld volgens het principe dat de hoogste op de ranglijst tegen de nummer twee op ranglijst speelt. Met uiteraard wat voorwaarden eraan verbonden. Alle informatie, tussenstanden, uitslagen, enzovoort, kun je vinden op https://interndepion.nl


Toernooien Schaak-Off

Op vrijdagavond 17 september wordt vanaf 20.15 uur de Schaak-Off gespeeld bij de Black Horse! Dat is een landelijk initiatief van de KNSB. Je speelt die avond 3 rapid-partijen in een competitie van 4 personen. Win je je competitie, dan ga je door naar een regionale finale; en vanuit die regionale finale kun je doorstromen naar de landelijke finale. Je kunt jezelf daarvoor aanmelden via https://schaakoff.nl Deelname hieraan is mogelijk voor iedereen en is zeker ook een aanrader voor niet-leden. Er kan zelfs, zonder ook maar één zet te hebben gedaan, tickets gewonnen voor een concert van Nick & Simon bijvoorbeeld of een abonnement op Netflix. 


Teamkampioenschappen D- & E-teams

Een paar dagen later kunnen we uitkomen bij de NBSB Jeugdkampioenschappen voor D- & E-teams. Teams van 4 kinderen nemen het dan op tegen teams van andere verenigingen. Alle informatie daarover kan gevonden worden via https://nbsb.nl

De kinderen, en hun ouders, die hier aan mee kunnen doen, hebben ten tijde van de nieuwsbrief al een uitnodiging gekregen. 

Met hoeveel teams we meegaan doen, kan op onze website gelezen worden.


Schaaklessen voor senioren

Nieuw dit seizoen, is het aanbod dat René v.d. Broek en Henk Alberts gaan realiseren: Voorafgaand aan de clubavond van de senioren, wordt in een goed half uur allerlei thema's besproken om zo de nieuwe senioren op gang te brengen. Je kunt kosteloos hierbij aan schuiven, maar stuur zeker een berichtje naar René of Henk als je mee wilt doen. Mocht je geen e-mailadres van hen hebben, stuur dan een berichtje naar frank@depion.nl[n]