Dinsdag 7 september

Gratis lezing

19:30 | Bibliotheek VANnU

Dinsdag 7 september om 19.30 uur organiseert de Bibliotheek West-Brabant een gratis lezing door Teun van de Keuken over zijn boek de Supermarktsurvivalgids in Bibliotheek Roosendaal. Teun van de Keuken zal zijn kennis over de voedselindustrie en de verkooptechnieken van supermarkten met deelnemers delen zodat ze niet meer met onzinproducten thuiskomen. Tickets om live aanwezig te zijn, zijn (gratis) beschikbaar en het evenement is ook te streamen. Lezing Supermarktsurvival door Teun van de Keuken: dinsdag 7 september om 19.30 uur in Bibliotheek Roosendaal, Markt 54A, Roosendaal. Opgeven  via: www.bibliotheekwb.nl/teunvandekeuken. Alle activiteiten tijdens de Week van Lezen en Schrijven: www.bibliotheekwb.nl/agenda/week-van-lezen-en-schrijven.

 


Woensdag 8 september

Workshop Begrijpend Koken

14:00 | Parrotia

De Week van Lezen & Schrijven vindt plaats van 6 t/m 12 september. Doe je mee op 8 september, 14.00-16.00 uur, CoffeeCorner Parrotia: Workshop ‘Begrijpend Koken’. Je ervaart zelf wat het is om in een wereld te leven, waarin begrijpend lezen niet zo vanzelfsprekend is. Aanmelden: https://www.roosendaalvoorelkaar.nl/cursusaanbod/3190

 

Donderdag 9 september

Rikavond BSC Vriendenclub

19:30 | Sportpark Vierhoeven

De Vriendenclub van BSC gaat na een lange tijd het rikken weer oppakken. De rikavonden vinden plaats elke maand op de 2e donderdag. Dus op donderdagavond 9 september bent u van harte welkom op onze 1e rikavond van dit seizoen. Aanvang 18.30 in de kantine van BSC op sportpark Vierhoeven.

 

Bingo in Het Fatimahuis

20:00 | Fatimahuis

Donderdag 9 september wordt in Het Fatimahuis een bingo georganiseerd. Aanvang 20.00 uur, zaal open 19.00 uur.

 

Vrijdag 10 september

Eye-Candy expositie

12:00 | Galerie Anita Ammerlaan

Tot en met 7 november is Eye-Candy 29 te bezoeken bij Galerie Anita Ammerlaan. Tijdens deze bijzondere expositie is het werk van 9 professionele kunstenaars te zien in de 1150m2 grote galerie van kunstenaar Anita Ammerlaan aan de Markt 39 in het centrum van Roosendaal. Kunstwerken van de volgende kunstenaars zijn tot en met zondag 7 november te bewonderen: Jos Antens (schilderijen), Marina Cleiren (schilderijen), Jac Brouwers (ruimtelijk werk), Wendy Donckers (schilderijen), Loes van Unen (schilderijen), Ans Pullen (wandobjecten en ruimtelijk werk), Kim van der Flaes (schilderijen), Tatiana Korchagina (schilderijen) en Anita Ammerlaan (schilderijen). Bovendien zijn er prachtige kunstwerken en meubels uit Marrakech, Marokko te bewonderen. De galerie is te bezoeken van vrijdag tot en met zondag van 12.00 tot 17.00 uur, Markt 39, Roosendaal; www.anitaammerlaan.com

 

Zondag 12 september

Kinderrommelmarkt

10:00 | Speeltuin Vrouwenhof

Op deze rommelmarkt vind je verschillende stands met kinderspeelgoed, kinderkleding en meer. Naast de rommelmarkt is op deze dag ook een rad van fortuin. Houden jouw kinderen van dansen? Dan zijn zij aan het goede adres op de Minidisco, om 16.30 gaan de voetjes van de vloer! De kinderrommelmarkt vindt plaats op zondag 12 september, van 10.00u tot 16.00u. Het rad van fortuin is de gehele dag en de minidisco is om 16.30u. Reserveren is niet nodig maar houd er wel rekening mee dat de kinderen de entree tot de speeltuin betalen. Volwassenen en abonnementhouders zijn natuurlijk gratis. Wil je meer informatie? Kijk dan op www.speeltuinvrouwenhof.nl/rommelmarkt.

 

Garage-Sale Heerle

10:00 | Dorpskern

Zondag 12 September is na een jaar stilte weer een Garage Sale in Heerle. Tussen 10.00 uur en 16.00 uur openen zo’n 90 adressen hun garages/ tuinen om 2e hands spulletjes te verkopen. Deze 4e editie gaat plaatsvinden in de dorpskern van Heerle. Deelnemers uit het buitengebied zullen voor de eerste keer te vinden zijn in Dorpshuis de Schalm oftewel de kerk van Heerle. Hier vindt u ook de organisatie met een Informatiepunt waar gratis routekaarten verkrijgbaar zijn. Ook de plaatselijke kringloopwinkel, Restpartijen winkel en Horeca staan weer voor u klaar. Alle deelnemers zijn te herkennen aan de gele ballonnen. Meer informatie vindt u op onze facebookpagina en instagrampagina.


 

Fototentoonstelling Fotogroep Nispen

10:00 | Zaal Verhoeven

Op zondag 12 september houdt Fotogroep Nispen hun 9e Fototentoonstelling en vieren hiermee ook hun 10 jarig bestaan. Het wordt dit jaar een overzichtstentoonstelling met soms wat terugblikken in de afgelopen 10 jaar. Onder het thema FF Kieken tonen de leden hun gemaakte foto’s, daarbij is er ook een kettingfotoserie te bewonderen. In totaal zullen er zo’n 80 foto’s te bewonderen zijn. Verder zijn er verjaardagskalenders te koop met mooie foto’s van de leden. De expositie is vrij toegankelijk en loopt van 10.00 -17.00 uur in Zaal Verhoeven Dorpsstraat 87 in Nispen. (naast de kerk) Op deze dag is er in het Openluchttheater in Nispen ook een Kunstmarkt te bewonderen. 

 

Bingo in Het Fatimahuis

13:45 | Fatimahuis

Zondag 12 september wordt in Het Fatimahuis een bingo georganiseerd. Aanvang 13.45 uur, zaal open 13.00 uur.

 

Dinsdag 14 september

Oogcafé Roosendaal

19:00 | Huis van de Westrand

Het Oogcafé Roosendaal opent weer op dinsdag 14 september. Het Oogcafé Roosendaal is open iedere 2e dinsdag van de maand van 19.00-21.00 uur in het Huis van de Westrand aan het Sint Lucasplein in Roosendaal. Meer informatie: www.oogvereniging.nl/oogcafe of stuur een bericht naar oogcafe.roosendaal@gmail.com.

 

Voorlichting Sociale Veiligheid

19:30 | Roosendaal voor Elkaar

Bij ons gebeurt dat niet! Een interactieve avond over wat er wel en niet kan in de hedendaagse vrijwilligersorganisatie. Grensoverschrijdend gedrag komt helaas overal voor. Dus ook binnen vrijwilligersorganisaties. In deze bijeenkomst gaan we in op de acties die je kunt nemen om je organisatie al een stuk veiliger maken. Je krijgt voorbeelden en concrete handvatten om mee aan de slag te gaan in je eigen organisatie. Doelgroep: bestuursleden, beroepskrachten en vrijwilligers die verantwoordelijk zijn voor preventie beleid. Aanmelden: https://www.roosendaalvoorelkaar.nl/cursusaanbod/3172Roosendaal voor Elkaar, 0165-440244 / info@roosendaalvoorelkaar.nl

 

Afsluiting carillonseizoen

20:00 | St. Jan

Dinsdag 14 september vanaf 20.00 uur zal stadsbeiaardier Toni Raats de zomeravondserie op het carillon van de St. Jan afsluiten. Hij speelt een licht klassiek tot populair concert onder de titel Carillon in Fantasie. Luisteren kan op het Tongerloplein en rondom St. Janstoren. Een unieke manier om het centrum van de stad op een unieke muzikale manier te beleven. Programma's zijn gratis aan de toren en Tongerloplein te verkrijgen. Meer info via t.raats@roosendaal.nl


 

Woensdag 15 september

Terrain Inconnu

10:00 | 

In het najaar van 2021 zullen zes hedendaagse kunstenaars een bijzondere dialoog creëren met werken van de in 2012 overleden vriend en kunstenaar Ger de Greef. De tentoonstelling vertrekt vanuit de vraag hoe een oude vriendschap in de kunst kan leiden tot nieuwe ontmoetingen. Wat is het onbekende terrein dat hen verbindt? Terrain Inconnu opent in Museum Tongerlohuys in Roosendaal op 18 september en is te zien tot en met 31 oktober 2021. "Een lijn is een punt die uit wandelen gaat”, schreef Paul Klee in zijn pedagogische schetsboek. Kunst laat ons met nieuwe ogen naar bekende onderwerpen kijken. Daarnaast vertellen ze verhalen, die vaak vanwege de persoonlijke fascinatie van de kunstenaar een innerlijke verstilling van ons vragen om het beeld te kunnen lezen. Welk vraagstuk kan er in een abstract landschap liggen? Welk nieuw mensbeeld kan ontstaan vanuit het anonieme beeld? De deelnemende kunstenaars zijn: Ger de Greef, Johan Kersten, Dirk van Liebergen, Goof Remijn, Riekus, Hein Vandendriessche en Henk Watzeels.