Juf Astrid komt aan bij de dislocatie van De Kroevendonk
Juf Astrid komt aan bij de dislocatie van De Kroevendonk Foto: Teun Dekker

Juf Astrid 40 jaar op De Kroevendonk

Algemeen

ROOSENDAAL - Afgelopen week was het precies 40 jaar en 1 maand geleden dat Astrid Stilting als juf bij het protestants christelijk onderwijs in Roosendaal kwam werken. Het was dus feest op De Kroevendonk, want Astrid kan zich immers geen feest zonder kinderen voorstellen.

Ze begon na het behalen van haar “akte van bekwaamheid” als kleuterjuf aan haar onderwijsloopbaan. Op dit moment begeleidt ze binnen De Kroevendonk kinderen met het uitbreiden van de woordenschat. “De grootste verandering in al die jaren is misschien wel dat er steeds minder tijd is”, vertelt Astrid. “Kinderen moeten zo ontzettend veel waardoor er steeds minder tijd is voor creativiteit en rust.” Nog steeds geniet ze elke dag van de mooie opmerkingen die kinderen maken. Haar man Leen vult aan: “Bijna elke dag komt ze met enthousiaste verhalen thuis.” 

Op de vraag hoe het lukt om het zolang vol te houden in het onderwijs reageert ze direct met de opmerking dat ze juist veel energie krijgt van al die kinderen. Als je met Astrid praat dan ben je met een echte juf in gesprek. Ze vertelt vol enthousiasme over haar leerlingen met een glinstering van pret in de ogen. Astrid heeft ook een mening over de toekomst van het onderwijs. “Wat zou het toch mooi zijn als we inclusief onderwijs steeds verder kunnen uitbreiden en we nog meer tegemoet kunnen komen aan de behoefte van kinderen en hun eigen unieke manier van leren.” 

Voor de kinderen was het een mooie feestdag. De juf kwam samen met haar man aan in een oude auto en kreeg in alle groepen een feestelijk programma voorgeschoteld. Na schooltijd konden de ouders (van wie sommigen als kind bij Astrid in de klas hebben gezeten) de juf nog feliciteren.