Afbeelding
Foto: Gosia Lubbers

Roosendaal voert polsbandjes in als test- en vaccinatiebewijs voor horeca

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL - De gemeente Roosendaal heeft, samen met de horeca ondernemers in het centrum, het gebruik van polsbandjes ingevoerd. Wie vrijdag- of zaterdagavond één of meerdere horecazaken wil bezoeken, kan bij het checkpoint een polsbandje krijgen op vertoon van de CoronaCheck app en een geldig legitimatiebewijs. De gemeente wil hiermee de controledruk bij de horecagelegenheden verlichten. Daarnaast hoeven bezoekers niet meer bij iedere horecazaak de app te laten zien.

Het checkpoint, waar op basis van de CoronaCheck app een polsbandje kan worden gehaald, is gevestigd in het pand, Markt 28. Het checkpoint is op vrijdag en zaterdag geopend van 19.00 tot 23.00 uur. In de vijf weekenden tot 1 november 2021 worden de polsbandjes uitgegeven. Daarna wordt de situatie opnieuw bekeken op basis van de dan geldende maatregelen. 

Burgemeester Han van Midden: “De horeca heeft het zwaar gehad in coronatijden, maar nu nog. We hopen met het checkpoint de controledruk voor de horeca in de binnenstad te verlichten. Daarnaast is het voor bezoekers van de binnenstad makkelijker, eenmaal controleren bij het checkpoint en met het bandje kan je alle horeca bezoeken.”

De Vereniging Horeca Oude Markt is blij met de komst van de polsbandjes. “We zijn als VHOM blij dat we samen met de gemeente deze week zo snel een akkoord en plan hadden voor de polsbandjes. De bandjes gaan ervoor zorgen dat er veel controledruk verdwijnt voor de horeca ondernemer en de jonge Roosendaalse uitgaander. We kunnen in de ontspannen en gastvrije sfeer die er deze zomer was verder ondernemen. Fijn dat de gemeente meedenkt in oplossingen en dat de lijntjes zo kort zijn. Nu maar hopen dat het heel druk wordt in de binnenstad van Roosendaal dit weekend. Met een Bockbierfestival voor de deur en een mooi stapweekend in de planning staan wij als horeca weer klaar!”

Een polsbandje is één avond geldig. Door het wisselen van de kleur per avond, wordt dit gecontroleerd. Als je het bandje afdoet is het stuk, daarmee kan het bandje niet uitgewisseld worden.