De winnaar van de tandem rubriek, Ferdy Melsen, in actie in de waterhindernis.
De winnaar van de tandem rubriek, Ferdy Melsen, in actie in de waterhindernis. Foto: NdV fotografie, Nicole de Vries

Trekpaardenwedstrijd West-Brabant succesvol

Sport en vereniging

ROOSENDAAL - De op zondag 26 september gehouden 2e editie van de Trekpaarden Wedstrijd West Brabant was een groot succes.

Mede als gevolg van het fraaie nazomer weer waren er veel bezoekers naar Menpark den Hil gekomen die onder het genot van een hapje en een drankje de imponerende trekpaarden aan het werk konden zien. Naast de wedstrijden was er een demonstratie Tally Ho, waarbij de deelnemers in stap, draf en galop rond de fraaie waterhindernis reden. Ze werden daarbij luid aangemoedigd door het publiek. Daarna konden kinderen zelf achter een trekpaard op een vliegend tapijt meerijden. De wedstrijd bestond uit de onderdelen dressuur, trekproef, vaardigheid en hindernissen. Met name de laatste hindernis, een hindernis door het water, was spectaculair. De overall winnaars waren: Rien Verkuijlen (Gouverneur Team Heeswijk, enkelspan), André Bekkers (Team Seldensate Berlicum, dubbelspan), Ferdy Melsen (Team Melsen, tandem) en Leanne van den Berg (Stal ‘t HogeBurgh 3, vierspan).

Stichting Trekpaarden West-Brabant is alweer gestart met de voorbereidingen voor de 3e editie van dit jaarlijks terugkerend evenement, dat waarschijnlijk in september 2022 weer gehouden zal worden. Geïnteresseerden kunnen de voorbereidingen volgen op Facebook en Instagram.