Afbeelding
Foto: Remko Vermunt

Sinterklaasintocht Roosendaal gaat door, maar wel met polsbandjes op Markt en Zwaaikom

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL - De Sinterklaasintocht op 13 november kan gewoon, zoals het er nu naar uitziet, veilig en verantwoord doorgaan. Dat is donderdag besproken tijdens het jaarlijkse Sinterklaasoverleg tussen het Sinterklaascomité van Roosendaal en de burgemeester. De intocht gaat zoveel mogelijk als vanouds door, maar op twee locaties wordt wel gewerkt met polsbandjes.

Wie tijdens de Sinterklaasintocht wil gaan kijken bij de haven en de Markt moet in het bezit zijn van een polsbandje, die van tevoren aangevraagd kan worden. Hierover wordt op een later moment meer informatie gegeven. De route die de Sint en zijn gevolg verder afleggen wordt aangemerkt als een doorstroomevenement. Dat wil zeggen dat je langs de route geen polsbandje nodig hebt. “We vragen wel iedereen de Sint niet te volgen op de gehele route.”

Burgemeester Han van Midden: “De Sinterklaasintocht in Roosendaal is van grote feestelijke waarde voor ouders en hun kinderen. Daarom vonden wij ook dat iedereen dat verdient dit jaar, ook omdat het vorig jaar bijna volledig in het water viel. Vanuit de gemeente willen wij alle ruimte en ondersteuning geven om de intocht zoveel mogelijk als vanouds te laten zijn.”

En daar is Arjan den Ouden, voorzitter van het Sinterklaascomité, blij mee. “Dit jaar willen we een extra mooi feest geven, het moet top zijn. De burgemeester denkt enthousiast en constructief mee over hoe wij een mooie Sinterklaasintocht mogelijk kunnen maken. Medewerkers binnen de stichting zullen hier zeker blij mee zijn.”

Op een later moment volgt er vanuit het Sinterklaascomité meer informatie over de invulling van de feestelijkheden.