Mariadalconcert in de
Lambertuskerk in Wouw

WOUW - Tot tweemaal toe, in maart 2020 en maart 2021 werd het geplande Mariadalconcert afgelast vanwege de Corona pandemie. Na ruim anderhalf jaar is het nu gelukkig weer mogelijk een Mariadalconcert te organiseren. 


Hiertoe werd eind augustus al besloten en zodoende is er bij het organiseren uitgegaan van de toen geldende regels. Om die reden zal het concert niet plaatsvinden in de kapel van het voormalige klooster Mariadal, maar in de Lambertuskerk in Wouw. Verder was en is de controle van het QR-vaccinatiebewijs verplicht.


Verplichte check

Het Mariadalconcert vindt plaats op vrijdag 8 oktober. Aanvang 19.30 uur met dien verstande dat iedereen verzocht wordt om 19.00 uur aanwezig te zijn vanwege de verplichte check van het QR-coronavaccinatiebewijs. Op 8 oktober zal het duo PEAX, bestaande uit een van de beste saxofonisten van Nederland, Ties Mellema, en slagwerker Barry Jurjus op slagwerk/vibrafoon, optreden. Er zullen werken worden gespeeld van of geïnspireerd op Bach, Fauré en Glass.


Goede doel

Het goede doel is onveranderd gebleven. De opbrengst van het concert is bestemd voor het ondersteunen van het werk van de franciscanes zuster Julia Ordenez-Pavez in Chili. In de Corona periode heeft ze een nieuwe parochie onder haar pastorale zorg gekregen in Copiapó. Het geld zal door haar vooral worden ingezet voor het geven van cursussen aan vrouwen om hen vaardiger te maken en beter bestand te doen zijn tegen onderdrukking en miskenning. Kaarten zijn nog te verkrijgen via het emailadres g.sturm@live.nl.[n]