Feestelijke opening
Jozeftentoonstelling

ROOSENDAAL - Op zondag 10 oktober om 14.00 uur opent de Sint Norbertusparochie op feestelijke wijze de Jozeftentoonstelling in de Sint Josephkerk in Roosendaal. De aanleiding voor deze bijzondere tentoonstelling is het uitroepen door paus Franciscus van 2021 tot het Jaar van Sint Jozef, de patroonheilige van één van de drie kerken van de Sint Norbertusparochie.


Leidraad voor de tentoonstelling vormt de apostolische brief Patris Corde (Met een Vaderhart), waarin de paus stilstaat bij zeven bijzondere aspecten van Sint Jozef. Via grote en kleine beelden, afbeeldingen, muurschilderingen, vaandels, devotionalia, getuigenissen en actualiserende fotocollages, maar ook een podcast en filmpjes, wordt dieper ingegaan op die zeven aspecten. 

De Jozeftentoonstelling is tot 8 december elke zaterdag en zondag te bezichtigen van 13.30 tot 16.00 uur in de Sint Josephkerk. Daarbuiten is de tentoonstelling alleen te bezoeken door een afspraak te maken via jozefjaar@sint-norbertusparochie.nl of te bellen met 0165-53 46 67, maandag tot en met vrijdag 9.00-11.30 uur en 14.00-16.00 uur. Voor de feestelijke opening op 10 oktober dient u zich ook van tevoren aan te melden via bovenstaande gegevens. De Jozeftentoonstelling is gratis toegankelijk, met inachtneming van de geldende coronamaatregelen; een vrije gift is van harte welkom.


Twee filmmiddagen
Naast de Jozeftentoonstelling worden er ook twee filmmiddagen georganiseerd door Spirit waarin het vaderschap op indrukwekkende wijze in beeld wordt gebracht: op 15 oktober La vita è bella (Roberto Benigni, Italië, 1997) en op 5 november Like father like son (Hirokazu Koreeda, Japan, 2013). Beide films worden telkens ’s middags vertoond tussen 14.00 en 17.30 uur, inclusief pauze en nagesprek onder leiding van drs. Marjeet Verbeek, in het pastoraal centrum aan de Sint Josephstraat 2.


Mini-symposium
Op 26 november is van 14.00 tot 17.00 uur het mini-symposium ‘Met een vaderhart. Sint Jozef in Roosendaal’. Meer informatie hierover vindt u binnenkort op de website van de parochie: www.sint-norbertusparochie.nl.


Feestelijke afsluiting
Het Jozefjaar wordt op 8 december om 19.00 uur afgesloten met een gebedsviering die langs de verschillende staties in de tentoonstelling trekt.[n]