Woensdag 6 oktober

Terrain Inconnu

10:00 | 

In het najaar van 2021 zullen zes hedendaagse kunstenaars een bijzondere dialoog creëren met werken van de in 2012 overleden vriend en kunstenaar Ger de Greef. De tentoonstelling vertrekt vanuit de vraag hoe een oude vriendschap in de kunst kan leiden tot nieuwe ontmoetingen. Wat is het onbekende terrein dat hen verbindt? Terrain Inconnu opent in Museum Tongerlohuys in Roosendaal op 18 september en is te zien tot en met 31 oktober 2021. “Een lijn is een punt die uit wandelen gaat”, schreef Paul Klee in zijn pedagogische schetsboek. Kunst laat ons met nieuwe ogen naar bekende onderwerpen kijken. Daarnaast vertellen ze verhalen, die vaak vanwege de persoonlijke fascinatie van de kunstenaar een innerlijke verstilling van ons vragen om het beeld te kunnen lezen. Welk vraagstuk kan er in een abstract landschap liggen? Welk nieuw mensbeeld kan ontstaan vanuit het anonieme beeld? De deelnemende kunstenaars zijn: Ger de Greef, Johan Kersten, Dirk van Liebergen, Goof Remijn, Riekus, Hein Vandendriessche en Henk Watzeels.

 

Muziek maken met jonge muzikantjes

16:00 | Cultuurhuis Bovendonk

Ben jij tussen de 7 en 11 jaar oud? Speel jij een muziekinstrument? Speel je al een half jaar of langer? En wil je graag samen spelen met anderen? Kom dan met ons meespelen op woensdag 6 oktober van 16.00-17.00 uur in Het Cultuurhuis, Bovendonk 111, Roosendaal. Meld je aan bij Carlo Nabbe (dirigent), c_nabbe@hotmail.com, tel. 06-30108695. Misschien hebben jij of je ouders nog vragen? Neem dan gerust contact op met Carlo.

 

Bijeenkomst bewonersplatform

19:30 | Wijkcentrum 't Dijksteeke

Bewonersplatform Kortendijk heeft haar maandelijkse bijeenkomsten in september weer opgestart. De eerstvolgende bijeenkomst is woensdag 6 oktober om 19.30 uur in wijkcentrum ‘t Dijksteeke. Aanvang is 19.30 uur. Deze avond zal na 20.30 uur een presentatie van Buurtgezinnen worden gegeven. Bewoners van Kortendijk zijn van harte welkom.

 

Donderdag 7 oktober

Workshop Het Nieuwe Werven

19:00 | Stichting Social Klus

Vrijwilligers werven, soms lijkt het alsof je aan een dood paard loopt te trekken. Maar dat hoeft niet zo te zijn. In deze workshop verplaats je je in de nieuwe vrijwilliger en leer je de sleutelfactoren voor een nieuwe manier van werven. Vrijwilligers werven wordt weer leuk! Doelgroep: vrijwilligerscoördinatoren en professionals/vrijwilligers die vrijwilligers werven. Trainer: The Happy Volunteer. Locatie: Stichting Social Klus, Dokter Brabersstraat 12, Roosendaal. Aanmelden: https://www.roosendaalvoorelkaar.nl/cursusaanbod/3146


 

Bingo in Het Fatimahuis

20:00 | Fatimahuis

Donderdagavond 7 oktober wordt in Het Fatimahuis een bingo georganiseerd. De aanvang is 20.00 uur. De zaal is om 19.00 uur open. U bent van harte welkom.

 

Vrijdag 8 oktober

AIC Roosendaal lotgenotencontact

9:30 | Wijkhuis de Wieken

8 oktober is er weer een lotgenotencontact voor vrouwen. Deze ochtend is het thema ‘camoufleren’. Eén van de redenen waarom autisme bij vrouwen vaak over het hoofd gezien wordt, is omdat zij meesters zijn in het camoufleren van hun autisme kenmerken. Na de presentatie zullen we met elkaar in gesprek gaan over camoufleren. Wijkhuis de Wieken, Gezellelaan 45, 4707 CC Roosendaal. Deuren open om 9:15 uur. Aanvang: 9:30 uur, einde: 11:30 uur. Uiterste inschrijfdatum: 7 oktober 16:00 uur. Let op: Aanmelden verplicht. Mocht u verhinderd zijn verzoeken wij u vriendelijk doch dringend dit zo snel mogelijk aan ons door te geven zodat wij eventueel een ander kunnen toelaten. Verder zal AIC Roosendaal de richtlijnen die gelden volgens de RIVM volgen. Aanmelden kan via www.nva-nb.nl

 

Eye-Candy expositie

12:00 | Galerie Anita Ammerlaan

Tot en met 7 november is Eye-Candy 29 te bezoeken bij Galerie Anita Ammerlaan. Tijdens deze bijzondere expositie is het werk van 9 professionele kunstenaars te zien in de 1150m2 grote galerie van kunstenaar Anita Ammerlaan aan de Markt 39 in het centrum van Roosendaal.Kunstwerken van de volgende kunstenaars zijn tot en met zondag 7 november te bewonderen: Jos Antens (schilderijen), Marina Cleiren (schilderijen), Jac Brouwers (ruimtelijk werk), Wendy Donckers (schilderijen), Loes van Unen (schilderijen), Ans Pullen (wandobjecten en ruimtelijk werk), Kim van der Flaes (schilderijen), Tatiana Korchagina (schilderijen) en Anita Ammerlaan (schilderijen). Bovendien zijn er prachtige kunstwerken en meubels uit Marrakech – Marokko te bewonderen.De galerie is te bezoeken van vrijdag tot en met zondag van 12.00 tot 17.00 uur, Markt 39, Roosendaal; www.anitaammerlaan.com

 

Zaterdag 9 oktober

Kaartmarathon in Het Fatimahuis

9:30 | Fatimahuis

Zaterdag 9 oktober vindt in Het Fatimahuis een kaartmarathon plaats. Er wordt dan gerikt en gejokerd. Aanvang: 9.30-16.30 uur. Hebt u zin om een dagje met vrienden een kaartje te leggen, kom dan naar deze bijeenkomst. In verband met de coronaregels wordt gecontroleerd op de QR code. Ook de aanwezigheidsregistratie wordt bijgehouden.

 

Zondag 10 oktober

Bingo in Het Fatimahuis

13:45 | Fatimahuis

Zondagmiddag 10 oktober wordt in Het Fatimahuis een bingo georganiseerd. De aanvang is om 13.45 uur. De zaal is open vanaf 13.00 uur. U bent van harte welkom.

 

Maandag 11 oktober

Cursus Creatief Leven

19:00 | Roosendaal voor Elkaar

Een praktische cursus voor mensen die merken dat ze eenzaam zijn, het gevoel hebben dat ze iets moeten veranderen, die het houvast in het leven kwijt zijn. In deze cursus leer je op een andere manier kijken naar jezelf en de wereld. De cursus bestaat uit 8 wekelijkse bijeenkomsten in een groep van max. 12 mensen. Je werkt aan het opbouwen van een prettiger leven, krijgt informatie en allerlei opdrachten. De cursus is gratis. Echter stop je vroegtijdig, dan dien je een eigen bijdrage te betalen. Voor wie? Voor wie zich in één of meerdere van deze punten herkent: ik voel me eenzaam; ik weet niet wat ik wil, voel me vaak een buitenstaander; ik heb mijn evenwicht niet hervonden na een belangrijke gebeurtenis; ik zou wel wat meer of andere contacten willen; ik weet dat ik best wat in mijn mars heb, maar ik ben te verlegen. Data: 8 bijeenkomsten op maandag 11, 18 en 25 oktober, 1, 8, 15, 22 en 29 november van 19.00 - 21.00 uur. Trainer: Ruud Korsuize. Aanmelden: https://www.roosendaalvoorelkaar.nl/cursusaanbod/3144

 

Dinsdag 12 oktober

Bijeenkomst Oogcafé

19:00 | 

Het oogcafé Roosendaal verwelkomt u weer graag op dinsdag 12 oktober van 19.00 tot 21.00 uur in “het huis van de Westrand” en willen we onder andere ervaringen uitwisselen over het gebruik van Siri op de Ipohne. Gaat zien steeds moeilijker? Kom eens langs bij het oogcafé in Roosendaal. Een oogaandoening heeft ingrijpende gevolgen in het dagelijks leven. Dingen, die vanzelfsprekend waren, kosten nu veel moeite of lukken niet meer. Denk hierbij bijvoorbeeld aan fietsen, autorijden lezen, computeren of mensen herkennen. Elke bijeenkomst starten we met een beknopt voorstelrondje. Dit praat toch wat meer ontspannen met elkaar en schept een basis van vertrouwen. Naar elkaar luisteren en van elkaar leren is tenslotte het fundament van ons contact. Volgende oogcafés zijn op 9 november en 7 december. Meer informatie: www.oogvereniging.nloogcafe of stuur een bericht naar oogcafe.roosendaal@gmail.com.