Atelier van Pauzepunt in Cultuurhuis Bovendonk.
Atelier van Pauzepunt in Cultuurhuis Bovendonk. Foto: Catalijn van Broekhoven

Positieve creatieve pauze voor middelbare scholieren

Sport en vereniging

ROOSENDAAL - In navolging van de geslaagde pilot Het Zomeratelier is het Open-Atelier van Pauzepunt in opdracht van Gemeente Roosendaal van start gegaan. Dit atelier is specifiek bedoeld voor middelbare scholieren.

Afgelopen zomervakantie zijn verschillende jongeren enthousiast aan de slag gegaan in Cultuurhuis Bovendonk. Op grond van hun positieve ervaringen heeft de Gemeente Roosendaal besloten dit creatieve aanbod te verlengen. In dit Open-Atelier kunnen jongeren in alle hectiek van een schoolweek even ‘ontladen’ van alle prikkels, gepieker en stress door aan de slag te gaan met beeldende kunst. Het is een plek waar zij zich beeldend mogen uitleven en waar zij hun hoofd even ‘uit’ kunnen zetten. De jongeren werken aan een opdracht die zij zelf vorm geven zonder tijdsdruk en zonder ‘moeten’. Ook is er ruimte om gezellig andere jongeren te ontmoeten en te ervaren dat zij niet de enige zijn die ‘last’ kunnen hebben van bepaalde dingen. ‘Het ervaren en het doen’ staan centraal en niet te vergeten: humor!  Op deze manier kunnen jongeren na deze creatieve pauze weer door met positieve energie.

Gratis Open-Atelier

Gemeente Roosendaal maakt dit aanbod mogelijk voor middelbare scholieren die op school zitten in Roosendaal en/of wonen in deze gemeente. Zij zijn dagelijks op dinsdag t/m vrijdag van harte welkom bij het Open-Atelier in het Cultuurhuis - Bovendonk 111 Roosendaal (openingstijden zie www.pauzepunt.nl  - jongerenactiviteiten – Open-Atelier).

Ook in de herfstvakantie is het atelier open op dinsdag- woensdag- en donderdagmiddag tussen 13.00 -17.00 uur. Voor de jongeren die graag een keertje mee willen doen: stuur een mailtje naar info@pauzepunt.nl. Voor vragen of meer informatie kun je contact opnemen met Catalijn van Broekhoven (06-52195752).