Afbeelding
Foto: Els Rommers

Fiets-accureparatie.nl maakt uw fietsaccu weer als nieuw

ROOSENDAAL – Is je fietsaccu kapot of functioneert die niet meer goed? Het team van Fiets-accureparatie.nl controleert, test en reviseert de accu, zodat je weer optimaal kunt genieten van je elektrische fiets. “Na revisie is je accu beter dan toen die uit de fabriek kwam. Je krijgt eigenlijk een nieuwe accu in een bestaand jasje. Daarmee spaar je het milieu én je merkt het in je portemonnee”, aldus eigenaar Jean Paul van de Watering.


DOOR ELS ROMMERS


“Als elektrotechnicus werd ik regelmatig gevraagd een accu te ontwikkelen die geen uitval vertoont én die voldoet aan de in Nederland geldende veiligheidseisen. Ik vond dat leuk om te doen en er bleek grote behoefte te bestaan aan deze betrouwbare accu’s. De opdrachten stroomden binnen, wat enige tijd geleden resulteerde in de oprichting van Fiets-accureparatie.nl. Toen de mensen tijdens corona massaal op de fiets stapten, groeide de vraag en dus ook ons bedrijf nog meer. Noem het gerust een uit de hand gelopen hobby”, lacht Jean Paul van de Watering. 


“Een jaar geleden konden we het huidige bedrijfspand op De Meeten, dat voor mijn huis ligt, betrekken. Mijn vrouw Ingeborg doet de administratie en allebei vinden we het prettig om letterlijk dicht op ons werk te zitten. Nu kunnen we nóg flexibeler reageren dan we altijd al deden. Want als ik één ding geleerd heb, is het wel dat service het verschil maakt. Natuurlijk speelt ook de prijs een rol. Die moet fair en duidelijk zijn, vinden wij. Op die principes zijn onze tarieven dan ook gebaseerd. Dat valt op en wordt gewaardeerd, hebben we gemerkt.” Hoewel de opdrachten uit het hele land komen, willen Jean Paul en zijn team vooral ook de inwoners uit de eigen regio van dienst zijn. "Iedereen is welkom om langs te komen tijdens openingstijden. Lukt dat niet, zijn we altijd bereid uit te wijken naar een ander moment. Je mag de accu ook opsturen. Die bezorgen we ook weer thuis. Geheel gratis! Via de site krijg je heldere instructies en een prijsopgave. Na ontvangst controleren en testen we de accu met behulp van een fietssimulator en meten we alles zorgvuldig na. Een accu kan eventueel een upgrade krijgen, zodat je nog langer of verder kunt fietsen. Voor de accu ons pand verlaat, wordt die opnieuw getest om er zeker van te zijn dat de accu weer als nieuw of zelfs beter functioneert. Op de revisie geldt twee jaar garantie, dus ben je weer jaren verzekerd van uren en kilometers lang fietsplezier!”