Afbeelding
Foto: Remko Vermunt

Feestelijke (her)opening van Kindcentrum De Vlindertuin

ROOSENDAAL - Brede School Zwanehof heet vanaf nu KPO Kindcentrum De Vlindertuin en dat moest gevierd worden. Daarom werd er afgelopen vrijdag gedanst, gezongen en gespeeld door alle kinderen van o tot en met 14 jaar!  "We zijn superblij dat alle kinderen er zijn", aldus Jaimy Platschorre.


DOOR REMKO VERMUNT


Een feestelijke dag bij KPO kindcentrum De Vlindertuin aan de Rector Hellemonsstraat in Roosendaal. Sinds afgelopen vrijdag draagt de school deze nieuwe naam en daar zijn ze maar wat trots op. "Vijftien jaar geleden hebben we Brede School Zwanehof geopend", vertelt Platschorre. "Vanaf dat moment zijn we als Kinderopvang Kober al samen gaan werken met basisschool De Vlindertuin. We hebben inmiddels gezamenlijk al het predicaat gehaald van Gezonde School én van Schone School."


Maar, Jaimy Platschorre (Kober) en Marieke Verhulst (De Vlindertuin) hebben onlangs nog eens de koppen bij elkaar gestoken. "We zijn gaan kijken naar wat we echt belangrijk vinden voor alle kinderen die hier komen. Dat is dat ze plezier maken, dat ze zich prettig en veilig voelen én dat ze heel veel leren." Daarom is er samen met de Kinderraad nagedacht over hoe dit te realiseren is. "Wat vinden de kinderen belangrijk? Wat willen ze in de les leren, maar misschien nog belangrijker: wat willen ze na schooltijd nog leren?"


Door als twee organisaties meer samen te werken in één kindcentrum, willen Jaimy en Marieke ervoor zorgen dat er één leerlijn ontstaat voor kinderen van 0 tot en met 14 jaar. "Er wordt nu echt als één team gewerkt. Tot voor kort deed Kober z'n eigen ding en wij deden ons eigen ding. Dat is nu niet meer. We kijken samen naar de voortgang van een kind en als de ontwikkeling bijvoorbeeld stagneert dan kunnen we samen ingrijpen. Zo krijg je één vloeiende doorstroom. Tussen 07.00 en 18.30 uur zien de kinderen op het kindcentrum dan ook dezelfde bekende gezichten en gelden dezelfde afspraken en regels volgens een pedagogische visie", legt Marieke Verhulst uit.


En bij zo'n nieuwe samenwerking, hoort dus ook een nieuwe naam. KPO Kindcentrum De Vlindertuin. "En dat wordt vandaag dus gevierd met alle kinderen." Zo kregen de allerkleinsten een optreden van een clown, er was een springkussen en ze konden geschminkt worden. "De middenbouw gaat verschillende spelletjes spelen en voor hen komt er nog een goochelaar." Tussen de middag is er een frietkar voor alle kinderen. "De onder- en middenbouw heeft daarna weekend en de bovenbouw heeft in de ochtend een optreden van Jeroen's Jeugdshow en 's middags is er voor hen nog een disco." De feestelijke dag wordt 's avonds nog afgesloten met een feest voor al het personeel. [n]