Afbeelding

Tentoonstelling BergOp: 'Leven in het water'

ROOSENDAAL - Na zes weken van ontdekken, samenwerken, uitzoeken, leren en ervaren hebben de kinderen van Kindcentrum BergOp het eerste thema "Leven in het water", afgesloten met een tentoonstelling voor de ouders, opa's/oma's en andere belangstellenden. De kinderen hebben zelf verteld en laten zien wat ze allemaal geleerd en gemaakt hebben.

"Sinds dit schooljaar werken we op Kindcentrum BergOp met een vernieuwd schoolconcept. Een concept dat met haar duurzaamheid en kwaliteit aansluit bij de duurzame ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties. Het proces hoe kinderen tot leren komen krijgt een grote rol. Zo zullen de kinderen de school verlaten met naast een sterke cognitieve basis ook een breed maatschappelijk beeld op de wereld in de 21e eeuw, onze werktitel luidt dan ook BergOp in de wereld van Nu."

In 2015 zijn door de VN de sustainable development goals ontwikkeld met als doel een einde te maken aan extreme armoede, ongelijkheid, onrecht en klimaatverandering. Deze 17 doelen zijn wereldwijd bepaald. "Vanaf dit schooljaar werken we op Kindcentrum Berg Op groepsdoorbrekend en ervaringsgericht en implementeren we het thematisch onderwijs binnen de hele school. Ook de peuters en buitenschoolse opvang van Kibeo sluiten aan bij de thema's. We gebruiken hiervoor als kapstok de duurzame ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties. Voor ons als school is het een nieuwe manier van werken, maar aan alle positieve reacties van kinderen, ouders en leerkrachten te horen is het nu al een groot succes. Na de herfstvakantie starten we met een nieuw thema "Goede gezondheid en welzijn" en gaan we met zijn allen weer veel nieuwe dingen leren."[n]