Snelle wissel van de winnende ploeg.
Snelle wissel van de winnende ploeg. Foto: Olga van de Velde

Eerste Roosenregatta groot succes

ROOSENDAAL - Afgelopen zaterdag 16 oktober is de 1e Roosenregatta geroeid. Dit is een marathon in estafette vorm van Roosendaal naar roeivereniging Breda en terug. 


In totaal leggen de roeiers 68 km af. Onderweg wordt er na iedere etappe gewisseld van ploeg en moest de stuur niet vergeten om te stempelen. 

De wisselplaatsen waren niet allemaal even handig om aan te leggen met een roeiboot maar met wat kunst en vliegwerk is het iedereen gelukt. Dank aan camping Markdal in Standdaarbuiten en roeivereniging Breda voor het ter beschikking stellen van hun vlot. 

Alle boten waren ruim voor de eindtijd weer terug in Roosendaal. De tijdregistratie werd uitgelezen en de overall winnaar waren de roeiers in de Lambik. Zij roeiden de tocht met een mix bemanning ruim binnen de 6 uur. 

Na afloop was er voor iedere roeier nog een leuke herinnering en konden de hongerige roeiers aanvallen op de frietjes en snacks van de Bolle Buiken uit Zundert. 

Deze tocht was een goede krachtmeting tussen de verschillende ploegen als opstapje naar de volgende wedstrijd, de Roosendaalse Suikerrace. Dit is een officiĆ«le roeiwedstrijd die op zondag 21 november aanstaande geroeid wordt door ploegen uit het hele land. 

Heb jij nu ook zin om heerlijk buiten te bewegen en lid te zijn van een gezellige vereniging?  


Informatie

Kijk op onze website naar de mogelijkheden tot het volgen van roei instructie.[n]