Woensdag 20 en 27 oktober

Terrain Inconnu

10:00 | 

In het najaar van 2021 zullen zes hedendaagse kunstenaars een bijzondere dialoog creëren met werken van de in 2012 overleden vriend en kunstenaar Ger de Greef. Terrain Inconnu in Museum Tongerlohuys in Roosendaal is te zien t/m 31 oktober 2021. De deelnemende kunstenaars zijn: Ger de Greef, Johan Kersten, Dirk van Liebergen, Goof Remijn, Riekus, Hein Vandendriessche en Henk Watzeels.

 

Donderdag 21 oktober

Vrijwilligerstraining

19:00 | Stichting Social Klus

Het werken als vrijwillig(st)er brengt je in contact met verschillende mensen waarvan je de meeste niet kent. Toch ga je met die mensen het gesprek aan om ze te helpen met hun probleem. Om te zorgen dat je zo goed mogelijk in staat bent om de mensen te helpen biedt Roosendaal voor Elkaar je deze training aan. Je krijgt tips over het communiceren met verschillende mensen en wat daarbij belangrijk is. Ook hebben we het over het signaleren van wat je tegenkomt en hoe je om kunt gaan met verschillende emoties. Tot slot hebben we het over hoe je de samenwerking met je collega’s kunt verbeteren. Deze onderwerpen helpen je bij je vrijwilligerswerk en je kunt die kennis natuurlijk ook in je privé-contacten gebruiken. Aanmelden: www.roosendaalvoorelkaar.nl/cursusaanbod/3147 of bel 0165-440244, mail: info@roosendaalvoorelkaar.nl.


Bingo in Het Fatimahuis

20:00 | Fatimahuis

Donderdag 21 oktober wordt in Het Fatimahuis een bingo georganiseerd. Aanvang 20.00 uur. Zaal open vanaf 19.00 uur.

 

Vrijdag 22 oktober

Eye-Candy expositie

12:00 | Galerie Anita Ammerlaan

Tot en met 7 november is Eye-Candy 29 te bezoeken bij Galerie Anita Ammerlaan. Tijdens deze bijzondere expositie is het werk van 9 professionele kunstenaars te zien in de 1150m2 grote galerie: Jos Antens (schilderijen), Marina Cleiren (schilderijen), Jac Brouwers (ruimtelijk werk), Wendy Donckers (schilderijen), Loes van Unen (schilderijen), Ans Pullen (wandobjecten en ruimtelijk werk), Kim van der Flaes (schilderijen), Tatiana Korchagina (schilderijen) en Anita Ammerlaan (schilderijen). Bovendien zijn er prachtige kunstwerken en meubels uit Marrakech – Marokko te bewonderen.De galerie is te bezoeken van vrijdag t/m zondag van 12.00 tot 17.00 uur, Markt 39, Roosendaal; www.anitaammerlaan.com

 

Marc Chagall in de kapel van Sint Elisabeth

20:00 | Mariastede

Spirit in Roosendaal nodigt u uit voor een inspirerende avond rond de Joodse kunstenaar Marc Chagall. Vrijdag 22 oktober vertelt ds. Marjo den Bakker over het leven en werk van Chagall en kijken we naar enkele van zijn schilderijen. We luisteren naar teksten uit Genesis, uitgesproken door Ariënne van Baalen en naar verstilde gregoriaanse gezangen door het dameskoor Oriënte o.l.v. van Marie-Louise Egbers. De avond vindt plaats in Mariastede, Theresiastraat 44, Roosendaal. U wordt bij binenkomst gecheckt op een coronavaccinatie QR code. Aanvang om 20.00 uur. Kosten: vrije gift. Opgave: spiritinroosendaal@gmail.com.

 

Zondag 24 oktober

Koffieconcert De Gildezonen

14:30 | wijkcentrum De Bergspil

Op zondag 24 oktober organiseert muziekvereniging de Gildezonen een koffieconcert in wijkhuis de Bergspil in Roosendaal. Daar waar mogelijk zijn er een aantal repetities in aangepaste vorm geweest i.v.m. de geldende maatregelen. Helaas is dit nog niet voldoende om, het al twee keer uitgestelde, concert Movie Experience ten uitvoering te brengen maar wel om in een ongedwongen sfeer te genieten van leuke muziek. Zowel het opleiding- als het A-orkest zullen, onder leiding van Thomas Bruijns, deze middag hun klanken laten horen. Aanvang 14.30 uur, gratis entree met geldig coronabewijs. Voor in de agenda: zaterdag 19 november 2022 verzorgen wij de muzikale beleving Movie Experience, maar daarover later meer.


Contactochtend voor mensen met MS

Heb jij MS? Wil je in contact komen met mensen met MS? Wil je jouw ervaringen delen? Kom dan naar onze bijeenkomst. De bijeenkomst is gratis en wordt georganiseerd door MS Vereniging Nederland regio Brabant-West. Graag aanmelden via: secretariaat.msvn.brabantwest@gmail.com. Voor meer informatie: https://msvereniging.nl/regios/brabant-west/