Uitreiking Rotary Donkenland Award
Uitreiking Rotary Donkenland Award Foto: Guust Sturm

Vrijwilligers St. Kasteel van Wouw ontvangen Award

Algemeen

ROOSENDAAL - De hoeveelheid werk die door de vrijwilligers van de Stichting Kasteel van Wouw is en wordt geleverd is enorm. De kwaliteit en de diversiteit van activiteiten (bodem- en archiefonderzoek, publicatie van een boek, opgravingen en documentatie- en restauratiewerk) dwingt respect af. Veel van het werk geschiedde in relatieve anonimiteit.

De Award van Rotaryclub Roosendaal-Donkenland is een jaarlijkse prijs, bedoeld voor vrijwilligers die zich belangeloos inzetten voor een goed doel. Het gaat om een geldbedrag van en enige publiciteit om het werk dat ze doen meer bekendheid te geven. 

Aan publiciteit voor de Stichting Kasteel van Wouw mankeert het overigens niet meer na de diefstal in september en met het vorderen van werkzaamheden rond het terugbrengen van de grachten en blootleggen en restaureren van de overblijfselen van de oude burcht, de hoektorens en poortgebouwen. 

Kees Hoendervangers, voorzitter van de Stichting Kasteel van Wouw, nam de prijs in ontvangst onder luid applaus van de aanwezige vrijwilligers. Met het leegschenken van een fles Roosendaals water werd de slotgracht alvast wat verder gevuld. Het ontvangen geld zal worden besteed aan de restauratie van de fundamenten, die door de vrijwilligers wordt uitgevoerd. 

Elke zaterdagochtend om 11.00 uur is er, wanneer de weersomstandigheden het toelaten, een rondleiding op de kasteelweide met uitleg over het terugbrengen van de grachten, aarden wallen en de restauratie van de fundamenten.