Gastgezinnen gezocht

ROOSENDAAL - Geleidehondenschool Herman Jansen uit Almere verwacht binnen nu en 6 weken 3 nestjes met pups. Voor deze pups zijn we weer dringend op zoek naar gastgezinnen die gedurende een jaar een pupje vanaf de leeftijd van 7 weken onder begeleiding van de school wil voorbereiden op de opleiding van geleidehond.

U doet dat o.a. door trainingen te volgen die door de school gegeven worden. Wij hebben trainingslocaties in Almere, omgeving Den haag, Roosendaal en Drachten.

Wat u in de trainingen leert zult u in uw eigen tijd en omgeving wekelijks in de praktijk gaan brengen zodat het een gewoonte wordt voor de hond.

U leert met de pup met bus/trein eventueel tram te gaan, de drukte in, mee naar school, eventueel werk etc. Mee uit eten nemen, boodschappen doen, alles wat iemand doet met zijn geleidehond. Dit gebeurt door volwassen personen.


Gastgezinnen

Wij zoeken daardoor gezinnen waarbij de kinderen niet onder de 4 jaar oud zijn en er overwegend iemand thuis is die de zorg voor de pup op zich neemt dat hoeft niet 1 dezelfde persoon te zijn.

Eigen honden is geen bezwaar mits het een sociale goed luisterende hond is, katten en andere dieren geen bezwaar mits ze een hond in huis accepteren.

U zult samen met andere gastgezinnen de trainingen volgen, waardoor u allemaal voor het zelfde doel bezig bent en ervaringen kunt uitwisselen.


Vergoeding

Alle spullen die bij een hond horen krijgt u van de school, voer wordt door de school verzorgd, entingen etc. wordt door de school verzorgd, ontwormingen wordt door de school verzorgd.

Het is ontzettend leuk om te doen, u leert heel veel en wat bent u trots om te horen dat uw hond aan het werk gaat bij iemand.

Ja, afscheid nemen na ongeveer een jaar hoort erbij, maar afscheid nemen is een onderdeel van het leven en u doet het voor zo een goed doel, dankzij u geeft u iemand die visueel beperkt is zijn mobiliteit en onafhankelijkheid terug.


Denkt u dit is iets voor mij/ons, neemt u dan a.u.b. contact op met Geleidehondenschool Herman Jansen, 036-5384560/06-15619160.

Kijkt u eens op onze site www.geleidehondentrainer.nl.[n]